Sunday, April 16, 2006

mari blajar memandu heheheheh

semalam aku dah start praktis kat jln raya.. kuar je pintu umah aku nengok en nan dah dok kat sit sebelah driver.. alamak aku kena bawak la tuhh... masuk je kete nk pasang belt tuh aku nye tangan pegi sebelah kiri ..hahahahha lawak tul gelak je cikgu aku .. maklumla dah biasa dok sebelah driver je.. masa nak kuar simpang umah aku tuh selamba je aku dok tgh tgh tak perasan ade keta dari arah depan.. cikgu aku arr tulung.. :D
masa praktis tu pusing satu alam megah nihh.. sampai kat trafic light tu aku konfiden je nak jalan sebab lampu ijau.. aku follow je kete depan sekali cikgu aku suh tengok lampu tuhh kale ape.. aku pun alamak kuning kena berenti ke.. ?? masa tuh kete kat tengah jln.. gabra jap.. cikgu aku pun kata terus je.. sebab dah kat tengah2 hehehehhe aku nengok kete lain sume dok nengok aku.. misti dia kata budak ni bahaya tul...
pastu naik atas bukit tu ade traffic light gak.. tp merah terus benti arr.. nak jln balik mati enjin plak.. tu la kelemahan aku heheheh pastu stereng hahah dok goyang goyang.. sib baik masa buat u-turn tak de kete lain hehehhe.. pah tu pusing arr ikut jln kg.. memula tu kena tegur gak kawalan stering.. lepas tu okehh .. sedap je aku tekan minyak smpai meter cecah 60.. dua 3 kali gak kena tegor slow skit blajar ni tak yah lelaju.. hehhe okeh cikgu..
tah masa pusing tah tup tup kuar kat persimpangan yg agak busy.. kalut gak aku yelah turun je bukit keta banyak kat bawah tuhh ... bila nak sampai roundabout aku pun ckp en nan masuk kiri ke?? (nak ngelak roundabout tuh ehhehehe) tak jawab cikgu aku lalu roundabout tuh amik jam 12 alamak kete banyak lak tuh... sib baik tak mati enjin.. bila kat tengah tuh nak tukar gear aku dah kalut... sib baik cikgu aku tulung.. heheheh pastu terus pegi blajr kat tempat biasa buat parking bukit n 3 pointer.. balik aku drive sampai umah...bila lalu kat kedai tu suspense skit pasal banyak kete parking kiri kanan jln.. bila nak tukar gear mati enjin lagi.. ..hehehehhe
sampai depan umah terus sign form amik test 24 hb nihhh arghhhhhhhhh tak leh nak tunda dah pasal dah sign form....

petang tuh kak zuli balik dia bg tau en nan ckp dia telelap masa aku tgh praktis kat jln raya tuhh bila aku pikir balik patut arr dia senyap je.. aku malah nak kacau pasal dia ckp sakit kepala alih alih lelap.. sib baik masa aku bawak kete tuh okeh je.. tak de ape ape..

takat ni aku kena jaga tul tul cluth n minyak tuh jgn bagi mati enjin.. pah tu masa nak tukar gear tu kena rilekss huhu jgn kalut kalut..
kengkawan doakan aku tak gabra ekk.. masa test nanti.. semoga aku lulus... chayok chayokkkkkkkkk

babaiiiiiiii

3 comments:

Masy said...

ahakss..tingat time akak blajau bwk kete, cikgu tu pon tido gak kat seblah, lama lak tu. sibbaik jln lurus je tade simpang2. heeeeee...

YatT'S said...

huhuhu tu la kak sib baik tarak ape ape n jln lengang je :D

aishah said...

kan beh kalau aku leh ikut waktu tu..huhuhuhuhuuhu