Sunday, May 29, 2011

Sweetree & Super Junior M shows


Semalam hari yg penuh dengan aktiviti. Plan asal lepas kerja nak ke Putrajaya terus tapi waktu tu hujan. So my Mieza suggest pegi makan di Sweetree Restoran di Ampang. Main redah je ke ampang berdasarkan alamat dia jalan ampang putra . ni gara-gara program Jalan jalan cari makan tv3 la nih. Nasib baik ada Raudah dia yg bg guide mcm mana nak pegi jalan ampang putra tuh. Rupa-rupanya dekat je dengan office client kitaorang.


Interior & decoration di tingkat atas kedai. Kedai ni ada 2 tingkat. Cantik decorationya.


Above pic is food we order. We order 2 appetizer, 3 main course and 2 dessert. Appetizer: Cheese dduk bok gi & kimchi pancake. Sedap boleh ditelan especially dduk bok gi. Licin kami bedal. main course aku order bulgogi set with rice & kimchi, mieza amik bim bi bab and farah order kimchi fried rice. Bulgogi set tuh mcm sup daging rasanya agak manis bagi aku la. Kimchi kat sini agak masam compared kat Seoul Garden. Bim bi bap sedap sesuai tuk orang yg suka mkn sayur. Kimchi fried rice sedap di makan waktu panas. bila dah sejuk rasa kimchi dia kuat.
Dessert memang yummy. Sorbet orange & mango and pineapple sorbet.

Price quit ok. semua yg kami makan termasuk air arround rm98 kira ok la tuk 3 orang. Staf & Owner sangat peramah. Siap buka cerita pasal drama & pelakon korea lagi. Kalau tak de hal lepas tuh misti kami dah dok besidang hehehehe.

Next stop Putrajaya. Tujuan utamanya show Super junior M la. hehehehe Nasib baik ada sepupuku Siti aishah dpt tumpang solat kat opis dia yg betul2 sebelah main stage tuh.

Mula2 agak stress. jam 8 malam artist malaysia perform then lepas tuh kena menunggu lebih kurang 1 jam sebelum start SujuM nye show. Terpaksa bediri atas kerusi gara2 orang depan semua dah berdiri. kalau tak nampak bontot orang depan je la. Redha je la kata konsert pree.

This group actually a mandarin group. So most of the time they speak in mandarin. So my mandarin class at uitm agak berguna la this time walaupun skit2 je paham. hehehehe.


My bias for the day. Lee hyuk jae or Eunhyuk. Manjanya this one! kata serenaC. I likeeeeeeeeeeee. For the 1 hour show i think i become 15 years old girl. hahahahhaha

9 comments:

intan said...

eunhyuk sangat cool kan malam tu?
jelly betul dengan elf yg dipeluk eunhyuk malam tu!
hahaha :D

YatT'S said...

yup. i agak frust dok agak kebelakang sometimes tak nampak stage dpt nengok kepala orang depan je.

daylachan said...

kurang besh kan bile dorg ckp mandarin...lagi rela dorg speak korea kot bg suma org xpaham!haha

YatT'S said...

hahaha betul.

Izzie said...

Eunhyuk mmg sgt cool mlm tu..best kan tgk drng mlm tu..but my Hae tadek..bz shooting pulak dia..tp rsnye ade baiknye dia tak dtg..kalau dia dtg pastu ade fan g peluk dia mau berapi cemburu i nt..hahahaha..

YatT'S said...

heheheh suka tul nengok eunhyuk. dia cam malu2 gitu hehehe. frust gak siwon n donghae tadek.

aishah said...

hahahahaha dasyat!! baru arini aku dapat komen entry ko wahh kiro aktif gak blog ko ek ...weh tahniah lagi seklai

YatT'S said...

hahaah aktif blog pun nak tahniah ka? baru ni je aktif balik. buat release tensi. rajin klik iklan nuffnang aku tuh. kalau dpt ongkosnya den blanjo makan.

Sheikh Papa-NtiQ said...

hi...cakap pasal halal korean foods nih saya baru jer upload pics masa makan kat Sweetree nih kat blog saya. Memang cantik kedai dia kan? Foods pun OK.
Senang2 tu jenguk la yer kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik sini pasal makan,makan dan makan 100% hehehe takde topik lain.
Kalu sudi tu follow la yer blog saya TQ TQ TQ bebanyak!!