Monday, July 25, 2005

cerita ujung minggu



sabtu..
ari sabtu aku agak tegang di opis ngan mood aku yg tah ape ape tah.. (cian kat member sorang tu tak pepasal kena .. sori ekk time tu mood tarak tuk gurau...) keje pun tah ape ape yg aku wat.. abih waktu keje balik singgah kedai si ct nak beli barang.. maklumla kat umah bnyk barang dah abih.. aku nengok je tak beli menda pokai giler this month...
balik umah lepak sat.. pah tu start mengemas.. dari dapur sampai ke bilik abih kemas ape lagi masak arr perut nye udah lapar... cam besa gunakan ape yg ade je.. menu ari tuh ikan cencaru goreng.. sayur campur & sambal ikan bilis pedas pedas.. beshh2 .. makan tu pun dah kul 6 skali ngan dinner la tuh huehueh... tak sabar nak tunggu malam... nengok af...

malam tu ku 8.30 sume stanby dah depan tv.. yg ade aku ct ngan ani je opss plus kak ijan . malam tuh puas hati ngan persembahan sumer... bedebor gak tunggu turn mawi.. bleh buat ke mamat nih.. nengok student sebelumnye beh je.. at last mawi nyanyi ok.. sedap di telinga aku yg tak pandai note music nihh.. huehueheu tp baju dia alamak out... sape la yg pilih tu... astro kena do something ngan incharge pasal pakai bebudak af ni.. si yazer lagi la buruk....
si felix plak rockkkkkkkk giler.. huheu memang enjoy ngan performance felix... muka selamba jer... nantikan kemunculan felix dalam filem baru yasmin ahmad heueheueheu ..... si amylea pun besh gakkk .. tp paling seronok rasanye persembahan lagu hindustan tuh.. sumer nampak enjoy jer... si mawi beriyer turun bawah ajak cikgi-cikgi dia joget dia sendiri pun tak bape betul hikkk hikk heikkk kena blajor lagi ngan cikgu linda tuhh...

pengkritik minggu ni pun okeh... tak de lah unsur nak kritik menjatuhkan..
nanti bleh panggil lagi Yasmin ahmad jadik pengkritik. sekarang ni aku tunggu je bila astro nak panggil farihin jadik pengkritik misti besh punye... ni dah nak abih takkan astro tak mau panggik ekk.. dulu buleh jer...
at last akma terpaksa tinggal kan akedemii.. cam mana dari 3rd position leh tekeluar lak ishh ape mau wat... tp peratus mawi tak meningkat lansung malah makin menurun... lepas kul 12 baru naik.... aku sure fan mawi misti dah vote dari awal.. even aku sendiri pun heuheuheuh ermm betulke ekk konpirasi yg aku baca dari email tuh... enough citer af..
abih nengok imbasan aku ngan citer layan vcd plak...

kali ni baru dapat nak nengok vcd pasal ct dah kidnap vcd player dari umah dia.. yg aku punye kat umah sewa tu bengong.. tah ape ape tah.. maklumla murah punye hikkk hikk kita org nengok TENTANG DIA

maklumla baru dapat vcd nye.. tu pun kidnap gakk adik aku punye.. heueheueh sori dikk angah bawah ke shah alam arr... masa dok nengok citer memula cam busan sebab slow sangat tp tahan gak nak tau kan.. maklum la org kata cam beh je... masa ni ani dah selamat dibuai mimpi.. jalan citer dia ok sedih arr. si ct arr emosi sungguh.. hikkhikkk oppss ct jgn marah ekkk... abih nengok citer tu kat kul 3 pagi baru la tido ...

Esoknye AHAD pun tak pi memana.. dok umah gak... ari ni baru basuh kain maklumlah dok reramai kena ikut turn.. tunggu ampaian kosong baru leh basuh baju... tgh hari layan lagi ulangan konsert af semalamnye... layan citer CSI sat kat AXN pah tu masak.. ni part best..

disebabkan takde budget nak masak lauk besh beshh cam besa sempoii nye lauk tp beshh .. ari ni makan ikan bilis gak tp tak pedas cam semalam he..he.. pah tu goreng telur.. aku makan terus dadar siti ngan telor mata kebau nye... yg besh sekali ialah tempoyakkkkk yes.. yumm yumm lama tak makan.. tumbuk cili padi lumat lumat boh garam skit gaul ngan tempoyak makan ngan nasik panas.. behh.. walau makan dua org je ngan ct tetap besh..

lepas makan layan cd lagii kali ni MADAGASCAR he..he..itu pun baru dapat nengok beli vcdnye lama dah.. sonok layan katun ni beshhh.. peguin tu paling kiut sekali heuhuhe.. begitu la aku menghabiskan ujung minggu kat umah sewa kita org di no 14 nih... malam tu plak sambung nengok tv lagi.. start kul 9.00 nengok ulangan CSI LAS VEGAS, kul Seploh nengok TRUE CALLING lepas tu lak APPRENTICE lepas yg paling syok tidoooooooooooooooooooo..







2 comments:

furbycutee said...

best giler kan madagascar..i love the part when they sing " i liek to move it move it..u like to move it move it"

YatT'S said...

beshhh memang beshhh