Friday, December 09, 2005

rumah kami kecuriann :( :( :( :(

hari ni ade berita sedih.... umah kami kecurian tadik pagi... sedihnye.... pagi tadi kak ann kejut aku..
ann: yatt ade orang masuk umah ker?
yatt: tak de la.. pintu pagar ani ngan kak zuli dah kunci. kenapa??
ann : kasut kak ann tak de .. (biasanya kasut tu ade dpn tepi pintu)
yatt : ani aleh kot.. sebab dia buat keje kat situ semalam cuba tanya ani.

kak ann pegi tanya ani aku pung sambung tido balik. tak lama lepas tuh dengar ani jerit barang dah ilang... umah kena masuk orang..
aku ct kak zuli sumer terus turun bawah.. risau abih ke sume barang di ambik nye.. turun bawah alhamdulillah barang letrik sume ade lagi.. ahhh wallet aku.. sungguh wallet aku di ambilnye.. duit umah lam bekas tu pun tinggal syiling je.. ani pun ilang wallet juga.. mencinyeeeeeeeeee memang meleleh dah air mata aku.. sedih sangat... dah la aku baru je buat ic sebab kena selok ni kena lagi.. dah tak larat nak bayar denda.. duit bukannye ade pung..
uwargggggghhhhhhhhhhhhh :( :( :(

napa la aku suke letak depan tv.. napa tak macam siti ngan kak zuli bawak naik lam bilik... memula ngat kan barang tu je ilang.. lepas mandi baru tau duit ani lam bilik kat tingkat atas pun ilang.. maknanya orang tu naik sampai ke atas... takutnye.......
napa la menda tejadik pasa akhir thn padahal ni last month kami dok umah tu insyaallah bulan satu ni pindah umah baru.. dah setahun setengah tak penah jadik ape ape..
tapi kami jugak silap & lalai pasal letak kunci umah besepah yg buleh sebabkan "pencuri" tuh dpt capai amik...

tadi dah buat police report tp biasalah bila kerugian tak capai ribu ribu takat ilang ratus ringgit je dia buat tak heran.. pening paler otak aku mana nak gagau duit byr denda wat ic... wat muka tak malu mintak kat ayah arr.. aku bersyukur sgt aku dah byr duit deposit tuh n kami dah bayar sewa umah kalau tak menangis tak belagu arr... rasa cecepat sangat nak pindah....
sedih.. giler...

so korang sume hati hati lah.. biarpun brg dlm umah jgn letak merata exspecially kunci tuh... letak la tempat tesorok. :( :( :( :( :(

13 comments:

Anonymous said...

cool
umah sewa aku pun sama gak
tapi last sem la
hampes tol
kalau dpt tangkap pencuri tuh
nak je aku bagi ceramah hal ehwal islam kat pencuri tu


-zam-
http://www.mypolycampus.net/mytinta

romzi seli said...

sabar yer yati...

biasalah tu... mane2 ada... dulu di pangsamurni pun slalu gak dengar kes... kasut adidis aku hilang tanpa khabar berita dah...

YatT'S said...

Zam : cool ko kata hampeh tul!!!!! weii ko nak sewa tak umah kita org dodok tuh .. kita org nak pindah dah bulan nih.. pi la sewa plakk hhehheh baru tau cool tak cool...


Romzi: tulah ingat dok flat je banyak kes cam nih.. sabor je la nih

Anonymous said...

eheheh
sewa?
eheheh tak mngapalah :D

apa kater korang upah bodyguard?
bernas tak idea aku? :D

-zam-

zek said...

kan den dah koba an. wang inggit hatta wallet skali pun simpan la dlm bra.
oit. ko pindah umah ni kak lang tu ko bawak skali tak? den ghisau kut dio pollo korang yo. ;)) ekekeke

YatT'S said...

zam: bodyguard ekk ape kata aku upah ko je ... sejam seposen nak??? hehheheh

zek: kak lang??? oit jgn la sebut gitu. kita org takut gak dia ikut.. tak mau arrr.. ko ni doa la yg bebaik...

ChikaDior said...

alahai...malang x berbau kan? kesian jugak kat yatt sbb ilang wallet. Payah la mcm tu sbb nak apply ic, duit lagi kena sebat....

rafreen said...

sabar ye yatt..kita pn penah gak ilang barang camtu..mereng gak dibuatnya..yg malas tu nak gi repot, buat ic, block kad bank....ish

Moiselle Emma Lily Nyquistisca said...

ingat lagi masa duduk kat hostel akasia,sek 17 shah alam,kena curik gak wallet!yang menyedihkan tu bebudak uitm gak yg buat!pompuan plak tu!cedih..cedih...

YatT'S said...

chika:reen:makcik:

memang sedih + geram + marah.. masuk kali ni dah 2 kali hilang ic. n sebenarnya my card tu baru dapat tak sampai 4 bulan macam tu arr.. tu rasa geram sangat

zam wajamlk said...

sabau yatt..dugaan

YatT'S said...

thanks zam..

YatT'S said...

thanks zam..