Wednesday, December 07, 2005

buah ape ekk???

cuba teka tuh gamba buah aper???
jgn lupa ekk letak jawapan anda di ruangan komen ..
hehehehhehehe
nota tambahan: tuk makluman semua buah tu atas telapak tangan so imagine size dia beso mana heheh... ade yg dah jawab betul ade yg jawab salah heheheheheh..
buah ni rasa dia manis.. memang sweetttttttttt ..
hhehehehehhehee

28 comments:

hatiku said...

saya tau tu buah ceri malaysia...kalau kat kampung saya terengganu byk pokok buah tu di tanam di rumah...tapi kitaorg panggil buah 'kekuk'..org luar panggil buah cerila...buah ni buah hutan..biasenye jadi makanan burung...tapi manusia pun bleh makan...saya pun suka..manis rasanya...tak caya ke? percayalah kerana ia adalah benar...
from..hayati.

faisal said...

hah,ada gak org tau rupenye yee...

kurzz said...

haaaa..sya tahu buah pe..tgok dri segi uper dier..klau tak silap sya..ini buah 'Rokam' rase dier..masammm..xder manis sgt..betul tak? hehe..

YatT'S said...

heuhehehehe ade jawapan yg betul ade salah...

kita tunggu lagi jawapan dari yg lelain....

kpd sesiapa yg pes time masuk blog ni thank u lenkali mai lagi :D

Noushy Syah said...

emmm tu buah mcm buah cherry...msian version..tul tak yatt's??

ay3nz said...

peach kot... tpi tengok mcm bawang besar ada laks hehehe but yeah definitely buah peach!!

YatT'S said...

pandai noush ekk.. walaupun mix fruits...

si ayen ni ade ke peach... ermm peach tumbuh ke kat asia tenggara nih... tu buah ceri versi malaysia.. slalu jumpa kat lam hutan atau kampung kampung.. ehh kat brunei tak de ekk buah tuh..???

Milly San said...

hehehe...macam buah ceri kat jambatan yang nak pg pasar seks 28 jer...hehehe...tul x yatt>??

YatT'S said...

hahhahah aku sayang ko emiiii memang tepat.. ceri kat jambatan tuhh hhehhehehehe

Wirawan Terulung said...

yang wirawan pasti, itu bukan buah jambu batu...

betul tak ??? :p

Noushy Syah said...

yeh yeh..yatt's noushy pandai..yeh yeh...actually nouhsy ade tgk masa kat msia dulu buah tu...tu yg tau tu..hehhehehhe

YatT'S said...

hahha wira.. lagi satu ia jugak bukan biji buah jambu batu :P

noushy ni kiranye advance la dari chik.. si chik tu lasung tak kenal pada awalnye.. siap tanya buleh makan ke...

rItA aZwAnIe said...

hehehe
aku tau...
tu buah ceri yg korg petik kt jambatan tu kn...mesti petik mase nk g pasa malam bukit lancong..tak pn mase korg nk g amek duit kt maybank kt petronas...hehehehe....dh mmg keje korg petik buah tu klu lalu kt ctu kn...:)

YatT'S said...

heheheh betul la tuh..
kita org petik masa lalu nak pi amik duit kat petronas...

geram sih lalu situ nengok merah2..
sampai kena sergah ngan owang yg lalu kat situ hehehheheh

Anonymous said...

dah lama aku tak makan buah nih.. ada lagi ke yat? hehe :D

-zam-

YatT'S said...

ade lah.. ko ingat tak masa ko datang umah aku dulu yg ko kata ko jumpa fly over tuh.. kat situ la aku kutip tepi jambatan tuh :D

Anonymous said...

biji kopi kot...... sebab masa kecik kecik dulu penah tolon granny petik kopi pastu curi curi makan tertelan dalm perut. granny kate kalu mkn biji kopi nanti tumbuh dalam perut. sejak tu takmo dah mkn biji kopi. tapi tengok sampai skang tak tumbuh pun.... tak tahan hidup dalam asid kat dlm perut tu kot.....

YatT'S said...

to anon: bukan la salah tu .. tu cerii slalu jumpa kat kg2 atau lam utan..

Moiselle Emma Lily Nyquistisca said...

pernah dengar tak,daun daripada pokok ceri tu boleh jadik ubat darah tinggi?!ker den sorang jer yg pernah terdengar pasal benda tu?!

activ8ions said...

bukan arr machik.. buah tuh buat main balin2.. kalo kener nanti ader kuar bunyi "kepekkk"... wakakaka. betul kan.. kan.. ;p

spiral said...

tomato ceri la yatt.. hehhe.. betui ka??

Am said...

baru nak teka buah ceri, rupanya ramai dah teka

FitRiA said...

itu tomat bukan?

YatT'S said...

makcik: tak tau lah...

shah: bukanlahh...

spiral : tu buah ceri lah...

am: bijak bijak...

konce : enggak konce.. itu buah ceri.. tp di indonesia tak tau la apa dia..

lovewife said...

buah ceri...my feberet tuh...selalu panjat pokok ceri masa kekecik dulu..sbb nak amik buah..masa zaman cintan cintun plak..selalu bf kita petikkan buah ceeri kompol banyak2..pass masa nak kuar dating..ahakss!!

YatT'S said...

lovewife: ade gak yg suke buah tu ekk heheheheh bedeting ngan buah ceri ekk... hiikhikkhik comel jek

Anonymous said...

buah rokam la wei.kelat nak mampos.masam nak mampos.sape yg rase2 x nak blaja dah.mkn la .ni la satu2 nye ubat tok putuskan urat otak.

YatT'S said...

encik anonymous..

rokam??? setahu den buah ceri yor.. laie satu raso ehh manis bukat masam n kelat.. ekau salah buah kot