Monday, December 05, 2005

50 : 50 ???

helloo sumer apa kabar?? semoga sihat hendak nye ?? aku plak sejak dpt tau result application futher degree tuh sakit kepala.. sian si siti ngan kak zuli kena picit paler aku.. siap depa bleh terasa kepala aku ni panas heheheeehhe..

pasal blajar tu memang memeningkan kepala.. dalam hati ni memang meronta2 nak blajar tapi...
masalah bebangkit tuh yg membuatkan niat aku ni tebantut. bila mintak opinion kengkawan respon dia org macam macam.. paling aku kelakar si zue bila aku sampaikan berita tuh suke dia.. bila aku membayangkan aku cam nak tolak dia siap buleh cakap " yat.. pki btul2.. kecewa aku klu ko x amik pluang ni.." aiyohh nak gelak pun ade... si zue ni memang dari dulu suh aku buat degree .. n tu memang pun impian aku.. ye lah.. one way nak upgrade my self..
tp masalah nye tuk aku travell nanti.. kelas memang starting after office hour tp misti abih malam. dari campus uitm tuh ade ke teksi memalam??? (kalau kul 8 mlm dari stesen komuter s.19 tuh pun teksi tak mau anta ke s.28 nih nikan plak kul 9 seploh cam tuh) berani ke aku nak naik cab sesowang memalam ??? mampu ke aku dr segi kos??? sume dok belegor legor lam paler otak nihh..
financial pun one of the biggggggggg probs.. yuran tuk memula ni okeh arr.. buleh cover.. ongkos tuk blajar tu meaning travelling cost, buku2 n ape2 lagi yg lain.. pening pening...

si yani advice tangguh dulu sampai betul betul stabil. bila aku teliti balik form sume tuh memang ade tulis penolakan tuk sessi kali ni tak kan sebabkan nama di senarai hitam atau menjejaskan permohonan tuk sessi akan datang.. masa balik kg ari tuh pun ayah aku cam tak kasik je.. yelah nanti kalau ape ape susah.. kami bukan owang senang pun.. ishh peningg...

bila pikir pikir balik nak blajar bila bila buleh blajar.. dah beranak pinak pun buleh blajar lagi...
aku ni memang saja memening kan lagi kepala nihh..

mungkin aku akan anto penolakan tuk sessi nih ........................ :( :( :( :(


nota kaki ayam : ermm teringat kat 3 orang budak lam bas semalam.. look like chinese tp pandai tul ckp bhs melayu.. bleh katakan memang depa guna bahasa melayu.. their mom look like baba nyonya... mungkin that's why pandai ckp bhs melayu.. (bukan bm je.. speaking english pun okeh termasuk la yg kecik sekali..) comel je dok besila lam bas.. sambil gurau gurau 3 beradik.. dah tu dengar kata mak plak..

3 comments:

Masy said...

yatt,

ade pk x nk wat pinjaman? klu takot nk guna PTPTN, try pinjaman dr kerajaan negeri. maksud akak, cthla yatt ni org perak (cth ek..akak x tau yatt asal mana),cubela apply pinjaman dr kerajaan negeri perak utk anak2 perak, xkan xde kot..mmg amaunnye sikit bbanding pinjaman PTPTN, tp at least ada bantuan,kan..

tp klu x suke nk berhutang, xpela..yatt tangguh dulu. kerje ni, make sure every month ada saving utk study. insyaallah, niat yg baik, Allah akan mudahkan jalannya..

~jgn sesedih ok...? ;)

YatT'S said...

kak masy,

ermm pijaman memang tak mau PTPTN. sebab sekarang ni tgh sedap tak de hutang kat mana2. ehh lope lak baru satu :D

tp sebenarnya nak travell tu problem nye sy tak de transpot n kelas malam plak.. tu payah..nye..
mungkin sy lepaskan peluang kali ni kot.. bedoa insyallah next time ade..

mungkin ramai akak ckp kalau dah taknak napa aplly. tp dulu apply sekali ngan cousin dah sorang dpt sorang tak dpt tu problemas..
kalau bedua ok la skit nak naik cab memalam kalau sorang tu tak cukup berani . dah ler dari kampus ke seksyen 28 ni dah le jauh..
tu la masalah utamanye..:(

anyway thanks akak sudi kongsi pendapat...

YatT'S said...

kak masy,

ermm pijaman memang tak mau PTPTN. sebab sekarang ni tgh sedap tak de hutang kat mana2. ehh lope lak baru satu :D

tp sebenarnya nak travell tu problem nye sy tak de transpot n kelas malam plak.. tu payah..nye..
mungkin sy lepaskan peluang kali ni kot.. bedoa insyallah next time ade..

mungkin ramai akak ckp kalau dah taknak napa aplly. tp dulu apply sekali ngan cousin dah sorang dpt sorang tak dpt tu problemas..
kalau bedua ok la skit nak naik cab memalam kalau sorang tu tak cukup berani . dah ler dari kampus ke seksyen 28 ni dah le jauh..
tu la masalah utamanye..:(

anyway thanks akak sudi kongsi pendapat...