Thursday, January 05, 2006

new year, new house, new pets & new hope........

hepi new year tuk semua.. nanti di ujung january ni umat islam akan sambut awal Muharam plak.. banyak blog yg aku jenguk wat update on 1st jan .. tp aku tak sempat arr..
this 2006 ermm hopefully everything is better than last year..
azam thn lepas yg tak tecapai amik driving license huhuhu so cf to this year :D
bila masuk je 2006 ni ade 2 manager kat opis ni remind aku pasal driving license nih..
insyallah aku akan register this year jugak.. huhu kalau till end of this still gak tak berani alamatnye carried foward to next year la plak heheheheh...
satu lagi azam aku speak no ....... !!!!!!!! only a few friends know what it is.. hehehehehehhehe

kalau di malam thn baru ni ade yg celebrate kat dataran la klcc la kita owang plak dok angkut barang.. pasal pindah umah baru 31 hb malam.. penat giler.. 3 hari baru siap kemas.. dah le kemas kan umah baru n pah tu bersihkan umah lama plak... alhamdulillah settle.. new house dah selesa di duduki ade satu problem lagi kena refer kat land lord .. umah lama tgh tunggu x-land lord refund balik deposit.. misti banyak tolak cisdale sungguh...

bila new home ni ade new hobbies.. wanna know what ???
ade new Pets yeahhhhhhhh..
petang tadik kami beli 2 ekor ikan Puyu + sekor kura kura ... excited giler.. agak nye lam hati tokei kedai akhirnye budak2 ni beli gak ikan kedai dia.. sebab selalunye kami lalu dok kacau ikan2 dia display pah tu tanya ikan aper heheehhehe slalu usik iguana dia.. tadi pi beli ikan sendiri.. memula nak ikan je pah tu nengok kekura terus bekenanan si Siti arr punye idea..
sekarang aku siti ngan Kak Zuli ade kawan baru.. lulu si kekura ngan 2 ekor puyu (tak da nama lagi hehehe ade idea tak????)
nanti aku posting gambo haiwan haiwan tuh...

k lah dah nak abih dah nulih nih.. aku harap di tahun 2006 ni hidup aku akan lebih bermakna.. aku akan cuba baiki segala kelemahan diri aku...tingkatkan kualiti kerja.. aku nak jadik Insan yg taat pada Penciptanya, anak yg lebih baik pada mak ayah, adik yg baik pada along aku, kakak yg baik pada adik aku, kawan yg baik tuk sume kengkawan aku tak kisah la kawan skulah ke sekuliah ke sekampung ke..sekerja ke cyber ke.. kawan blog ke ape ape je lah.. nak jadik pekerja yg baik :)
akhir kata semoga kita masing masing berjaya menigkatkan kualiti hidup memasing...

nota kaki ayam : sape nak jaga ikan ngan kekura time cuti 4 hari nih???? tu la exicted sngt terus beli tanpa pikir dulu ...

6 comments:

Noushy Syah said...

yatt's...nak tgk camne rupa wajah ikan puyu tuh?tehehehhe...wahh bela ikan tapi jgn lupa bg makan nti tau..cian dia kalau meninggal...*wink*

YatT'S said...

hehehe okeh noush insyaallah esok transfer gambo pastu posting kat blog nih..

YatT'S said...

hehehe okeh noush insyaallah esok transfer gambo pastu posting kat blog nih..

zek said...

pandai ko beli menatang peliharaan. ikan puyu sama kekura tu memang payah nak mati :) ekekeke. senang nak bagi makan. tak bagi makan seminggu dua pun idop lagi. tapi kan ... kekura tu manyak makan manyak berak. busuk nanti ... selalu lah ko tukar air dia. and then bila dia dah besar nanti abih la kekiutan kekura tu :)) ekekekeke

YatT'S said...

haahahah zek betul ko ckp.. kekura dah besar tak kiut.. time kekecik ni je kiut.. tp aku tak mau pikir bila dia besor nanti just mau nikmati kecutetan semasa dia kecik nih...

Anonymous said...

Excellent, love it!
» »