Monday, June 12, 2006

Desperate housemate!

11.06.06
8.30 pm

Ann: Ade siaran lansung ke yatt match England vs Paraguay
Aku : entah sy nengok info tak da pun kt tv1. yg ade konsert ape tah.
Ann & ijan : ala hapa nih .. call astro la tambah sports
Aku : Jap sy call adik sy nengok kat newspaper ade tulis tak siaran lansung..

aku pun mendial nombo phone umah nak tanya adik aku..

aku: adik nengok kat s.khabar ade tak tulis siaran lansung world cup kt tv satu
adik : Astro ade kan?
aku : umah kita org tak sports arr...
adik: Ada tv1 kul 9.00 England vs Paraguay tv2 ulangan Jerman vs costa rica..
aku : ok tq

sambil tunggu kul 9... aku dah ready nak dial no phone astro.. tp tak jadik. sambil2 tu tinjau restoran depan umah nengok program ape.. huh ghupe konset gak di tontonnye

9.00 pm : Change the channel to tv1..

aku, ijan, ann : arghhhhhhhhhhhhhhh benci tv satu.. baik tak yah amik siaran lansung kalau tak siarkan.. delayed buat ape..

tak lama tu siti call tanya pasal menda lain aku plak sibuk tanya bola ..
siti: england dah goal aku tak tau sape yg gol beckham ke sape..

tak bleh jadik
aku pun terus dial nombo astro..

first trial : network busy
ijan cuba : network busy
aku try balik : network busy

after a few second okeh dpt sambung
astro : tq for calling astro... (pastu iklan bejela jela)
aku : ehh kak tade plak dia ckp bape banyak panggilan yg menunggu..

astro customer service: Hello astro .. may i help u..
aku : hello.. i'm yati.. i nak tambah sports program tuk langganan la
astro cs: iye cik yati ... sy perlukan nombo akaun astro cik..
aku : 8*************
astro cs: Okeh cik Norhayati .. cik sekarang ni cik melanggan 3 mini package.. sekarang cik nak buat penukaran atau penambahan?
aku : sebentar ye.. (buat confirmation ngan housemate tambah aku tukar. sepakat kata tambah)
aku : okeh sy nak buat penambahan program sports
astro cs: Sekarang kami dah buat penambahan maka jumlah bil akan menjadi bla bla bla...
aku : okeh
astro cs: ada apa apa yg bleh kami bantu
aku berapa lama tuk sambung service tuh
astro cs: kebiasannya dlm tempoh 24 jam cik..
aku : ermmm bleh tak cepatkan penyambungan tuh.. (housemate aku dah jerit cepat skit kami nak nengok england)
astro cs: Kami akan cuba cik. tp cik perlu la menunggu
aku : ok tq

so lepas call kejap kejap tukar chanell.. nak check dah sambung lom..
smpai la ke jam seploh frusst... jee.. tak dpt lagi..
tah kul bapar tah masa si ana dok enngok konset kat ria . masa dok nengok mawi nyanyi (sambil muka dia dah nak melekap dok kt tv nengok mawi sambiil mulut dok kata hensem nye mawi...

aku yg dengki. amik remote astro tukar chanell 83..

kak ijan : yatttttttttttttt dah ade
aku & kak ijan : kak annnnnnnnnnnn dah adeeeeeeeeeeeee

sume suke gile.... masa tuh dah smpai minit ke 80 kalau tak silap.. sekarang umah kami dah ade program sports ahahha puas nengok world cup

2 comments:

nAnIe said...

hehehe....bechkam buat sepakan serong tuh, tp goal sbb kene pale kapten paraguay...aku skang dh fanatic frank lampard plak..

YatT'S said...

huhu tu la lepas sehari baru tau ape situasi sebenar hehehhe malam tu lampard je yg menyerlah tak lupa gak petey crouch .. (betul ke aku eja nama dia muhhaha)