Monday, April 16, 2007

Hujung minggu yg memenatkan..

Tarikh :14 April 2007 bersamaan hari Sabtu
Destinasi : Kg Paya Rumput Jaya, Sungai Udang Melaka. Rahmah kawin

Perancangan awal nak pergi ber3 tp akhirnya aku dengan Nurul je. Terima kasih Nurul berani gak ko naik kereta ngan aku hehehe.
Pagi tu janji ngan nurul 10.30 pagi di stesen lrt tp aku lewat 10.50 baru nak kuar rumah. pada pemahaman aku di Wangsa Maju maka segera la aku ke lrt wangsa maju. smpai je aku cari kelibat nurul tak de. telefon tak berangkat. tinggal voice mesej. sms tanya kat mana? Aiyarkkk dia kat setiawangsa.. maka bekejaran plak aku ke setiawangsa. tu la tak ingat betul betul kata mcm dulu masa gi kenduri mai.

ini kali pertama aku drive jauh. ade sedikit cuak. sepanjang2 perjalanan dok menyembang je kejenye smpaikan bila dah lepas rnr linggi/pedas baru aku perasan aik awat lampu tengah ni dok menyala. suh nurul cek pintu dia. masa tuh tengah jem sempat suh dia bukak n tutup pintu. tapi bukan dia.. so sure bonet. sudahnye bila jln dah clear behenti sat tutup kemas bonet ehehhe sib baik tak tebukak.

kali ni kami pilih ikut jalan dari tol alor gajah sebab based on peta mcm dekat. gara2 pegang peta tebalik kami salah jalan. memasing dah nampak signboard arah lain tp still ikut peta gak.
bila dah jauh gak hati cam tak sedap baca nama kampung naning.. rasa mcm kat smpadan n9. bila dah depan skit nampak signboard arah Tampin :)) adoi salah jln plak. di sebabkan takde kereta n tak de choice aku pun u-turn je kat situ heheheh sib baik kalau tak balik kg la den.

bila dah di laluan yg betul tuh aku rasa pelik.. awat tak nampak satu pun sign based on peta. rasa dah jauh sangat dah. tak puas hati pi tanya orang.. rupenye lagi 2 km nak smpai simpang ke sg. udang.. lepas tuh rasa lega skit. akhirnye lam 1.30 pm smpai gak umah member tuh walaupun telajak simpang.

baru je sat parking keta rombongan pengantin lelaki pun sampai. tetinjau2 dari dlm keta nak nengok gerangan pengantin lelaki nye.. yang jelas nampak ade 3 orang mat saleh bepakaian lengkap baju melayu.. yg baju merah tuh ensem gilerr hehehehe.. dok pikir rahmah ni kawin ngan mat saleh ke.. hehehe ghupenye lain orang.. pengantin nye pakai baju biru.
kami biar dulu rombongan tuh berarak.. segan plak.

beberapa minit kemudian baru kami nyusul. peratikan sume tetamu cari kot ade muka muka yg kenal.. hampeh tarak.. pah tuh mak rahmah datang tegur. dia suh kami ikut rombongan lelaki masuk ke dalam n bg hadiah kat rahmah terus. tp cam segan plak n then kakak dia mai suh pi makan dulu. so kami ngat tunggu orang2 yg bekompang depan pintu umah dia abis kompang dulu. smpai kami abis mkn pun tak abis bekompang lagi hehehhe.. dari satu lagu ke satu lagu.
macam tau tau je kami nak masuk ke umah adik si ramah datang. bagi tau ateh dia tunggu kita org. dia suh kita masuk. so kami pun follow la adik si ramah nih..
dok nengok dia sanding atas pelamin tuh.. aku dok tolak nurul.. nurul dok tolak aku.. dua dua segan nak pi. mana tak nye sume family pengantin lelaki dok depan pelamin tuh. sudahnye aku pi salam rahmah.. pelok2 lagi pipi sat.. abesh la mekap pengantin hehehe.. pastu nurul.

masa pengantin keluar nak pi makan aku dah pegang si rahmah nak amik gambo.. dah la tengah panas terik.. sian plak dia so tak teamik gambonye.. masa dia dok sibuk nak pi makan beradap aku dok diskusi ngan nurul. so buat keputusan nak balik dah..
gi jmpa ramah sat.. infom dia nak balik.. erkkk nampak muka dia berubah sat.. smapi kat keta dok tak sedap hati.. nurul kata tak besh nengok muka rahmah masa kami kata nak balik. lam tak sedap hati tuh terus balik gak. sebab dia baru nak makan takut lambat. kalau buleh aku tak mau smpai kl mlm.

eckeli nurul pun nak singgah umah kawan dia kejap kat tanjung kling. tp call call tak bejawap so aku pun terus drive tuju ke kl. dah jln baru kawan dia call dah tuh nak gi umah kawan dia tuh kena patah balik so decide tak jadik singgah. nurul nak pi banda hilir aku tak mau heheh cian dia. so pas tuh singgah kat kedai tepi jalan je :D kat tepi jalan tuh banyak plak org jual durian. aku bg cadangan nak pi mkn durian plak. dok pilih tak mau beli kat cina sudahnye smpai dah plaza tol. tekubur gitu la citer nak mkn durian tepi jln.

petang tuh nurul suh aku anta dia ke umah sewa di kat sentul. aku ni penakut skit bila nak lalu jalan yg aku tak tau. masuk pusat bandar tuh nurul guide. masuk simpang ni msk jalan nih.. cam tak caya je drive lam kl. ghupenye umah sewa si nurul ni dekat je ngan wangsa maju nih.. lepas ni bleh gi jejalan sama lagi..


tarikh: 15.4.2007 Ahad
destinasi : sungai congkak


walaupun penat ke melaka masih tak ilang aku tak dpt nak tolak ajakkan kak ana ke sungai congkak.. hehehe bab mandi manda ni aku suke.. pepagi lagi dah betolak heheh walaupun agak liat nak bangun pada awalnye.. penat oooo
on the way kat langat aku teringat kak meera. suh siti amik phone aku sms dia. tp tak de respon.
smpai kat sungai tuh depa makan dulu.. memula cam besa arr malu malu kamben. almaklumlah aku tak penah jmpa family kak ana nih.
pah tuh sesi berendam.. yeahh yg di tunggu.. aku memang ske..
siap begalih alih tempat.. dok berendam sama ngan budak budak nih.. aduh seksa aku.. dah la kat situ air deras dia org pun dok nempel sama.. aku ckp kot kang lemas ni abih ngan aku aku sekali dah la tak reti berenang.. heheheh

abih aku di tarik sana sini.. pat tak tahan depan main tarik tudung aku.. adoii nak tecekik di buatnye.. ade gak sekali sorang budak ni panik agaknye di cengkam nye lengan aku perit gila.. tejerit aku kat situ. smpai lebam tuh.

si siti a.k.a chik adoi la jenuh nak suh dia join berendam sama.. pengelik nak mampus..
baik aku join ngan bebudak tuh.. kan aiman kan!!

akibat dok syok berendam kat arus deras ni aku dok sakit sakit badan ari ni.. sengal sumenye.. tu la tak hengat berendam.

5 comments:

MZ said...

jelesss aku nih. tobat jeles!

yatt said...

weii aku tau dah kat mana kenny rogers setapak... aku tak kira ko dah sebut kena gak banja aku ngan chik no matter what! muahahhaha

Masy said...

yatt, sg udang tu my home town tau. dah dekat sgtlah tu takat kg paya rumput tu dgn umah akak. umah akak kat area kem terendak sanun.. lalu x?

Anonymous said...

yatt muahahhahahaha....aku masih terbayang2 ko ibarat pukat tunda ...hahahahahahhaha semua paut kat k ko plak paut kat kaki aku wakakakakakakkakaka beh2 beh..nanti poie lai arrrrr mesti sonok

YatT'S said...

kak masy..
lalu ooo umah akak kat situ ekkk
ari tuh ade kat melaka ke? jauh gila la dari tol alor gajah rasa cam dah sesat je..


oit siti bleh bleh lenkali kita pegi lagi