Monday, July 30, 2007

aku yang lalai... :(

akibat penat sangat. mengantuk giler.. sekali lagi aku lalai..
padan muka..
dok pikir nak cepat sebab ujan lebat..
takut notebook basah.. amik ko.. padan muka kena kuar duit lagi.

tau tau nak balik tak leh bukak keta.
ngat alarm rosak. siap tahan nad ngan od tuh.
ade la 2 orang kedai tayar ni tulun bukak guna kunci alarm tak bunyi.
katanye bateri bemasalah.

aku dah panik.. tepon ct.. pasal dah janji ngan dia.
mak lang tepon kata tak dpt tepon paklang.
bebudak bedua tuh suh tukar bateri baru.
sudah tepon ayah.
kena marah..
" kalau dah rosak tuh tukar je la"
huhuhu
call ani. tanya gaji dah msuk lum.
sib baik dah masuk.
so tukar bateri baru. dia org pasangkan yg kering punye..setahun warranty
pasang je bateri baru..
lampu menyala..
terus budak bedua tuh sound aku..
"hah ini akak yg salah.. bukan kereta" kata si budak melayu
" haiya spot light lagi buka mana tak abih bateri" kata si budak cina.
arghhhhhhhhhh cam ne aku tak perasan nih " kata aku plak ...

huhuhu melayang 160 duit gaji aku bulan nih.
dah la bulan lepas 200 bayar saman.
adoiiii pitam gue gini.

disebabkan muka aku yg poyo
uncle kat kedai tayar tuh ckp
"jangan risau .. nanti i blanja u makan"
budak cine yg gantikan bateri tuh lagi hampeh..
"takpe nanti u nak bagi rosak. biar depan kedai ini ooo, jgn jauh jauh"
hampeh tul dia tuh...
siap suh aku kumpul duit seringgit sehari tuk tukar bateri next year..

So lenkai yati pastikan sume lampu di tutupppppppppppppp
ingat tutuppppppppppppppppppp sumeeeeeeeeeeeeeeee LAMPUUUUUUUUUUUUUU aircondddddddddd n radiooooooooooooo..

ape plak agaknye nasib aku bulan depan..

8 comments:

nanie said...

uiksss...
careless la ko ni yatt...
seb baik bateri kong kt tmpt org rmai..klu buat nyer die kong kt tmpt xde org... jenuh ko nk cri org tolong...

bkn ker si itam tu klu lampu still on time ko cabut kunci keta dr lobang die, die akn bunyik???? stau aku cmtuh... huhuhuh....

lps ni ingt... bahaya wooooo... buleh kempis poket klu tetiap kali cmni...

hahaahaha.... aku dok bebel kt ko plak... jgn marah ek yatt... nasehat nih....

YatT'S said...

huhhu memang la ade bunyi warning..
tapi pagi tuh ujan lebat.. tuh aku kalut dah la aku bawak notebook ngan file office.. tambahan aku mengantuk lagi..tuh aku tak dengar bunyi kot.. ko tau la bila hujan timpa bumbung bunyinye cam ner..
tuh tenggelam bunyi warning tuh...

nampaknye tepaksa tagih simpati kat ayah den la kalau kekeringan ujung bulan nih..

nizie said...

hahahaha kelakor la dak yat ni hehehehe p per2 pn tumpang simpati jgk.. sabar la yer cik kak..

i/Allah lau ati2 bln dpan xder la hal2 mcm ni berlaku lg..

Masy said...

tingat thn lps akak penah raond area resort tmpt akak meeting tu smata2 nk cari tuan punye kete yg lampunye terpasang masa parking. hahaha tah pape tah, tp akak pk mmg kesianlah klu bateri kong kan..

13may said...

hehhe...tu kira standard la camtu :)

MZ said...

pengalaman .. pengajaran .. mendewasakan!

YatT'S said...

kak masy: sy rasa orang perasan je lampu keta sy tepasang maybe tak tau nak panggil sape.

13may: iye ke?

mz: iyo pak.. lenkali den cek sumo..

Farah Wahidda said...

yatt...yatt...lenkali sblm kuar kete, kene bertenang. biar lambat asal selamat... :)