Sunday, April 18, 2010

korean grilled beef


dah lama nak buat. akhirnya jadi gak.
2nd time buat yg dlm pic ni bakar dlm oven.
telebih masa sedikit hangus hehehe
kalau ade tools tuk grill lagi bagus.

resepi asal amik dari sini dari Julia yoon
tp kebiasaanya i ubah skit resepi asal.
tambah halia & bijan.

n then saja test buat black pepper sos.
resepi amik dari internet gak.
cam besa ade ubah2 jugak.
taste bleh la tp telebih pedas huhuhu
lepas ni kena cari resepi lain nak perabis sos tuh.

sapa nak cuba grilled beef ni bleh la klik kat link atas tuh.
selamat mencuba

7 comments:

LadyCaja said...

wahduh..wahduh..cedapnyer.. sos de lebih ek..
hm pe g wat lg jamu caja lak.hihi

YatT'S said...

hahahah caja mai datang umah la

tunbegia said...

sungguh mancongkam tuh, ;-)

salamm,

YatT'S said...

salam tun
try la buek.
resepi ado kek link tuh.

Masy said...

*gulp - telan air lior*

MZ said...

cuba ko try test rasa 'pepper sauce' tu d campur ngan 'sos cili' megi ke apa. shedap tuuuu

YatT'S said...

kak masy: heheheh try la buat.

pakcik: nanti buat la. tp tanak wat daging lagi nak kena cari resepi chicken chop hehehe