Saturday, April 10, 2010

The best service provider?

Celcom Broadband VS Maxis Broadband

Aku dah guna Celcom dah lebih setahun. Sebelum ni takde masalah sangat tapi sejak pindah ke P.Height memang tersangat buruk pretasinya. Kekadang tak dapat lansung signal 3G.
Call Celcom pun takde effect. Event dah reset conection still bad n then suruh aku connect guna GPRS. 3G pun dah slow inikan plak guna GPRS. Nak upload gambar konfem tekedek2 macam siput bab* . itu okeh lagi ade masanya kejung terus macam siput sedut masak gulai. hampeh.

Minggu lepas masa wedding cousin aku switch jap ngan adik. Pinjam dia punya maxis b.band nak try. so far kat p.height ni okay. tak de masalah sangat. mostly connection on 3G. Upload gambar tade masalah. cth entry kat bawah. kejap je dah leh upload.

Setelah seminggu mencuba rasa cam nak tukar je ke maxis. Offer RM 48 permonth masih ade lagi ke ekk? Letih dah ni byr RM68 tp service out.

kengkawan ade pendapat??

3 comments:

MZ said...

tukar je .. nk tunggu celcom apgred pemancar dia tu .. ntah bila abad nyer ...

YatT'S said...

kena tunggu gaji dulu. pasal kena byr RM150 masa register.

LediAgli said...

cepat cepat...
aku mmg core fan maxis...and price is really thumbs up.. iyer la.. rm48 utk 1.5gig.. whoaaa