Monday, May 31, 2010

weekend yg penat tp best


1. aktiviti berkarakoke.
sessi 1: jmaat petang kakyu, abg piji, ct n dikcik hangkut aku ngan tika yg suci ke wangsa walk. paling tak caya tika pun syok karaoke. lasung tak lepas mike bila lagu fav dia. siap hafal tuh lagu matahari.penat nak cover line kenapa lambat balik. alasan carik barang wat kek padahal nuh kat superstar nun diam ehh. sampai ayah dah tepon tanya tak dtg umah ocek ke sudahnye family aku smpai dulu ke umah chik, kami tak balik2. sebelum balik kasi beli satay dulu tuk cover line. perghh ramai gila orang kat gerai satay melaka au2 keramat tuh. so tambah alasan napa lambat balik.psst kak ret, time akak sms kami kat karaoke sebenarnye. tp akak kata siang akak busy so diamkan aje la.
sessi 2: lepas kenduri angah terus gi w.walk lagi. kali ni abg piji takdo ganti ngan sarul tunang ct. tika pun takde gak.

2. aktiviti buat kek
actually kamis malam tuh lagi ct dah buat kek ade orang tempah. hari sabtu mlam plak buat kek tuk wedding cousin kami plak si hanim. aku cuba la nak buat bunga2an tp ternyata skill dah kureng. tak berjaya nak buat roses cam dulu lagi. kat bawah ni la bunga yg aku cuba deco. sib baik siti pandai cover kecatatannye. kena pektis semula nih. sesapa ade resepi buttercream khas tuk buat bunga bleh tak share ngan kami. our current resepi cepat sngat lembik krimnye.

2 yg bawah ni siti deco aku usik skit2 je.

3. wedding hanim anak ochek md din ku.
majlis belansung 3 hari 3 malam. ehh jap 3 hari tuh sure malam tuh tak sure hehehe. stat jumaat khatam quran, sabtu siang nikah mlm berinai n ahad sanding. den ngan ct ngelat pi hari lasung je. siang nikah tuh den toman ct dok umah tunggu kek masak. mlm berinai plak nak deco kek n sompek laie pi jusco au2 n w.maju ct nak beli mixer baru. siap deco kek kul 3.30 pg. 4 biji kek. 3 tuk wedding 1 tuk besday celebration.majlis sangat happening. lagi2 gelagat sepupu sepapat yg dah lama tak jmpo. maklum la nak jmpo time ghayo pun kekadang susah. sesekali jumpo pulun amik gambo puas puas. smapai tok cu jadi mangsa gak. hehehehe. cian atok rimeh cucu2 dok amik gambo dio jo.
atok ngan sebahgian cucu2 lelaki ehh
nota kaki: sesiapa nak tempah kek bleh hubungi aku n aishah sila lawati blog kek kami. klik aje pada link tuh.

2 comments:

ibuaniq said...

yatt...
nape tika tu makin kurus yatt?

YatT'S said...

huuhu ontah la dah genetik omak ehh kurus2.. kalau ikut genetik ayah ehh konfem cam makcik2 ehh nih.