Sunday, June 20, 2010

siaran tertunda: nisya wedding & trip mengejut


5.6.2010 - ke ipoh bertemankan kak zati & ira to attend wedding my ex-housemate merangkap ex-officemate Cik Nisya dan pasangannya Iwe di Impiana Casuarina Ipoh. Siangnya majlis persandingan di hotel. food sangat sedap. terutamanya kerabu mangga ngan daging dengdeng.
Blah malam pergi umah nisya join majlis potong kek. Bnyk sungguh aku makan satay. sedap la katakan. Thanks korang sebab provide penginapan sekali. Oh ya sorry pagi tuh sebelum check out tak sempat nak jmpa korang. sebab tetiba plak kan kami decide nak pegi cameron. so awal pagi dah gerak.

6.6.2010 - Yeayy gi cameron highland.Dah lama nak pi cameron drive sendiri. Nasib baik kami naik dari arah simpang pulai so tak de la tesangkut dalam kesesakan yg maha dasat. kalau tidak maun keras kaki kat atas tuh. Sangat puas hati ngan trip ni sebab boleh berhenti ikut suke.



cactus at our first stop. Rogi tak beli kat situ. budget nak carik kat kea farm tp tak jmpa plak yg lawa. pasal dah tak larat nak berjalan. Susah sangat nak carik parking kena parking jauh kat bawah bukit. nak pi pasar tuh kena jalan mendaki bukit. somput dibueknyo. nak shopping bnyk pun tak bleh. kawan dah warning tak mau tulun bawak pasal kena jalan jauh. huhuhuhu

This is our 2nd stop. Green View Garden. ade kilang chocolate kat sini. sempat gak merasa stoberi coklat cam lam pic tuh. tp mahal sangat compared to other places.


at this point dah rasa nak sesat smpat tanya sorang pakcik driver bus ni betul ke jalan ni naik atas lagi.
si ira pun beli map cameron tuk memudahkan lagi perjalanan kami. pic kat atas tuh eksen je heheh actually kak zati tukang baca map sebab dia dah berapa kali gi cameron. Awal tahun ari tuh pun baru je pegi.rose at rose valley.flowers at kea farm market if not mistaken. taman agro al mashoor. muslim strawberry park. strawberi smoothies dia sangat beshhhh

a must visit place in Cameron Highland.

k dah bleh balik umah. puas hati dpt begambar ngan pokok teh.
sebelum balik singgah sini jap.
lepas celup2 kaki kat lata iskandar ni baru pulang ke shah alam semula..habis dah kisah trip mengejut ke cameron highland kami. dalam kul 8.30 pagi gerak dari ipoh naik cameron n gerak balik jam 3 pm lebih.. thanks to ira yg jadi driver gantian on the way balik.


To ct aishah next time kita set ekk pi jalan sana. sebelum ko menamatkan zaman bujang ko. tido sana lagi syok kot lagi puas bejalan. sehari tak cukup dan kalau nak pegi tak mau pegi cuti sekolah gila crowded.

p/s: aku ade voucher penginapan di Sri Malaysia Kuantan date expired early August 2010. Apa yg menarik di Kuantan yer?



4 comments:

LadyCaja said...

chumel la kawan kyatt..
die dah abes ke blaja ke?

YatT'S said...

lum lagi caja. maybe next sem kita ade sekelas ngan dia.

LadyCaja said...

clas pe? kyatt, caja de 16paper harus di abeskan.. jufa de 12paper..sob sob..

YatT'S said...

akak ade 15 paper.. tak tolak sem baru lagi la. huhuuhuh jufa tuh temasuk yg repeat ke tak?

nanti bel sama kot.