Monday, September 06, 2010

Laptop oh laptop.

Since hari tgh hari jumaat lepas laptop buat hal plak. Dah tak mau detect modem broadband.
Memang tak kasi aku online kat rumah la nih. Menda ni jadi lepas aku copy file dari ex-hard disc member yang ade bnyk virus. Masa tuh tgh guna broadband ni n pc auto restart sebab virus scan lepas tuh tak leh detect dah device. Kalau letak memory card kat modem ni bleh plak dia detect file tuh mcm detect tumb drive biasa. tp bila nak guna broadband asik kuar new hardware found ready to install. bila nak install tak jmpa plak programnya. Padahal modem ni plug n play je.
Modem ni kalau guna pc lain ok je bleh online. Laptop ni plak tak bleh. menciknye. Test masuk cd installation myob ok je plak kuar auto run. any one tau cam ne nak resolve? Kalau boleh nak avoid re-format pc pasal ni laptop office punya sume program ada license. help!

No comments: