Wednesday, July 06, 2005

bad day...

this morning ape yg berlaku tak seperti yg aku harapkan.. malam tadi sebelum tido aku dah cuba tanamkan lam fikiran aku yg ari ni aku nak buat keje betul.. aku nak dapatkan semula semangat keje aku nih...
so masuk je opis pagi nih..ngat nak pas kan keje pending yg aku take over dari x-staff dulu kat trainee.. tapi cancell.. biar dulu arr..
so continue keja semalam.. lebih kurang kul 10 lebih dpt call yg Client ni tak mintak buat akaun just nak Audit je.. aku plak kena jawab. Dah kena marah ngan client pah tu kena marah ngan bos.. at first place sapa yg past document ckp nak prepare akaun.. sekarang ni nampaknye org yg wat akaun tu buat keje pree je la.. aku plak dulu tak de la go trough sheet by sheet document dia kasi mana la tau ade trial balance, income statement ngan balance sheet tuh...
So my advice tuk account staff bila dpt dokumen nengok bebetul dulu kang tak mau berulang lagi kita gak yg kena...
pah tu ngat nak mkn roti beli semalam.. frust lagi.. nampaknye ade makhluk dah mendahului aku.. sungguh pantas si tikus ni bau makanan...
malang tul.. ari nih...

# semoga sahabatku Yani berjaya dgn intebiu nye ari nih.. gud luck my preng.. tp awatnye nak tau basic gaji aku beb..

No comments: