Wednesday, July 20, 2005

shark...

ari ni disebabkan buring aku masuk ke web national geographic.. memula ngat nak carik wallpaper tp nengok ade game kat nationalgeographickids.com terus klik..
maka bermula la journey to shark world..


nih linknye
http://magma.nationalgeographic.com/ngexplorer/0505/games/

bagus gak game tu dapat tau memacam pasal shark.. antara fakta pasal "shark" yg aku dapat :

- ade 400 species shark
- ghupenye jerung ni dah idup 400 millions yrs depa yg ujud dulu sebelum dinasor
- "great white shark" plak ade 5000 gigi.. tuh dia....
- Each year, humans kill 60 million sharks
- Nearly 80 shark species are threatened or endangered.

tu la antara fakta yg boleh di kongsi bersama ...


# ermm tadi ade sorang kenalan yg dah lama tak behubung call aku.. besa la memula aku tak cam punye.. bila kawan lama call biasa la soalan wajib BILA NAK KAWIN??? penat la nak jawab besa la skema jawapan aku NANTI DAH SAMPAI MASANYE DAPAT LA BERITA.. malas tul aku nak jawap soklan tuh.. mak bapak aku pun tak sibuk sibuk nak tanya soklan tuh.. aku muda lagi la weiiiii lom lagi masuk 23thn... muda lagikk hee..heee..he..

1 comment:

Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... » »