Wednesday, June 28, 2006

aku telah membunuh....

lunch time aku keluar ngan siti & erin.. nak pi keluar duit & carik mkn..
ade 3 insiden yg medebarkan aku.. mengigil tangan..
insiden petama..
tiba di trafic light (tengah lampu merah) bila je lepas break aku nampak ade budak india dok lari.. tinggalkan motor dia tesepit di celah lori.. pah tu ade polis kejor dari blakang.. driver lori tuh pun siap dah turun kebetulan india gak...
aku ngan ct dah cuak.." weii aku tak pakai belt nih.. "kata aku..
" pakai weii.. pakai.. polis tuh" kata erin yg kat blakang..
aku ngan siti dah gelabah giler..
buduh la budak india dah la wrong way.. tak pakai topi keledar.. nengok cam takde lesen je maklumla budak lagik.. lepas dia lari pulis tu yg bawak motor tuh.. aku nengok ade helmet lam motor tuh.. tah tah moto pulis budak tu amik hehehe...

ingatkan debaran abis kat situ..

insiden 2...
turun dari bukit aku budget lepas je.. walau pun ade keta parking kat blah kiri tuh.. n ade kete dari arah depan .. erin ngan ct dah sound tak lepas yatt tak lepas.. masa tuh aku dah cuak mana nak brekk.. tak tau la sempat tekan ke tak enjin kete mati.. fuhhhhhh lega...
kalau tak gilo aku kejap mana nak gagau duit maklum lah kereta opis beb...
lepas tu mengigil betul tangan aku.. ade gak owang yg kat tepi tu dah pandang pandang aku hehhehehe badak ayam je.... alhamdulillah selamat...

insiden 3
dah dekat smpai opis.. atas jalan tu ade tikus ngan kucing.. si Tikus sedang cube menyelmatkan diri dari sang Kucing..
kuncing nampak keta terus tak usik tikus.. aku plak nak break ke nak jalan break ke nak jalan.. sudah nye akujln terus.. si tikus pun lintas gak.. arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh (tiga3 menjerit)
aku langgar ke... ?? aku langgar ke?? oh tidak aku dah membunuh...
huhuhu lepas tu terus je kucing tu heret tikus tu... rezeki sang kucing nampaknye....
orang yg tengah makan kat restoran tepi jln tuh misti nampak insiden tuh heheh

itu lah aku yg amatur... BARU dpt lesen beb hahahah tuh la tak biasa bawak kete.. gelabah memanjang...

aku bersyukur sangat kepada-NYA selama aku memandu masih selamat dari sebarang kemalangan alhamdulillah..

Nota tuk Siti:
masih nak lagi ke naik kereta ngan aku ? hehehehe ada braaaaaaaaaniiiiii

6 comments:

aishah said...

huu yatt aku dah posting gak kat blog aku ehehehhehehe....bak kata dalam blog aku tu la selagi tak ketaq lutut aku yatt aku berani lagi naik ngan hang

nanie said...

hehehe...bese arr yatt.bebaru dpt lesen. glabah sket. tp ko pn kire brani la jugak. aku dlu 6 bln lps dpt lesen bru aku bleh bwk keta....:D

YatT'S said...

siti : okeh bleh ronggeng lagi hahaha marah la owang opis huhuh asik lenjan kete opis..

nanie: huhu nanie aku bawak sebab takut nanti lupa heheh.. pah tu ayah aku suh mahirkan driving nih..sib baik ade keta opis

lediagli said...

ala..okey la tu baru dapat lesen.. aku dah dapat lesen 7 tahun tapi dah 7 tahun tak drive.. kalu drive tatau la camne.. hehe

Anonymous said...

Excellent, love it!
» » »

Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... http://www.telus-mobility-cell-phone-plans.info/No-cell-phones-please-sign-sticker.html Cheapest dui lawyer san diego274190 info on a diet pill called slim90 http://www.zithromax-information.info/Zithromax-prescript-overnight.html unlock lock cell phone Australian bkini bikini thong Genealogy web templates Provigil and effect on seratonin Cellular phones affiliates razor cell phone for sale Tamao de penes Web md diazepam Ephedrine nitetrim fat loss buy ephedra ephedraweightlosspills.com merchant services account Rear bumper ford fairlane