Thursday, June 22, 2006

Pekerja bergaji RM2,000 ke bawah boleh tuntut elaun lebih masa
Oleh Azman Ismail
PUTRAJAYA 21 Jun - Kakitangan awam dan swasta yang berpendapatan di bawah RM2,000 akan menikmati faedah bayaran kerja lebih masa dan bayaran gaji berganda tidak lama lagi.
Mereka juga akan menikmati kemudahan cuti bersalin yang lebih fleksibel.
Faedah-faedah itu sebelum ini hanya dinikmati pekerja berpendapatan di bawah RM1,500 sebulan mengikut Akta Kerja 1955.

Diatas adalah petikan dari berita di muka hadapan Utusan Malaysia..
Baru??
Dapat ke kami nih?????????
sebelum pun tak...
siti tulun jawab .....


tukar topik...
malam tadik aku ngan ct wat cake lagik... tempahan dari kawan kak yu ..kena wat 2 bijik..
sementara tunggu kek di kukus aku sempat lagi dok tulung kak ann pasang jaring kat pagar umah.. sebab nanti nak lepas RAbit kami... hehehe meriah betul masa tuh mana taknye anak2 jiran kami kak nora sibuk gak nak nengok rabit..
comel tuk si aisyy (betul ke aku eja).. memula datang tak pakai slipar.. mak dia panggil balik pakai kasut tuh.. sampai jatuh nak amik kasut..
lepas tuh datang kak kita owang ngadu ngan kak ann.. jatuh nak amik kasut... yg cedera nye kat kepala tp dia dok angakat baju tunjuk kat kak ann.. comel betul....
meriah kejap ngan bebudak tuh.. si aisyy ngan alif.. sempat gak siti bagi ceklat kat depa..

kat bawah ni gambo kek yg di buat mlam tadik..
memula ngatkan 2 pagi.. ghupanye jam kat dinding tuh dah mati.. ampeh tul.. nengok kat tv kul 3 .38 pagi... aku pun sempat tukar channel nengok bola.. masa tuh argentina lawan Netherlands.. masa tu seri.. sudahnya kul 4 pagi baru siap.. sume dah kepenatan giler..
ni hasilnye...


itu la gambo yg di upload dari S.E T610 aku.. kelabu asap skit gambo nye...

7 comments:

MZ said...

cuba citer skit kek kukus tu kek apo?:p

YatT'S said...

kak ceklat kita orang tuh di kukus la en zack .. biasanya kan orang bakar kek lam oven tp kami kukus je

Lan Rambai said...

apsal kukus.. kenapa tak bakar? berapa sekilo? camna nak tau sedap ke tak? delivery area mana? apsal buat kek sampai kul 4 pagi? sekian.. utk kali ini.

YatT'S said...

lan rambai

amboi soalan dia .. cam marah je..

apsal kukus..
RESEPINYE KUKUS..

kenapa tak bakar?
JAWAPAN SPT DIATAS

berapa sekilo?
KALAU MACAM YG 4 SEGI TEPAT YG KALER PINK TUH BERATNYE 1.2 KG.. HARGA 45 (IKUT DECORATION) YG BULAT TU rm 38 (PUN IKUT DECORATION GAK) PRICE TUH WITHOUT DELIVERY SERVICE TAU


camna nak tau sedap ke tak?
KENA MINTA ORG YG DAH BELI BUAT TESTIMONIAL LA NIH..

delivery area mana?
EKCELI TAKDA DELIVERY TP BLEH GAK LA NENGOK TEMPAT & KALAU ADE KENDERAANNYE :D

apsal buat kek sampai kul 4 pagi?
SEBAB KAMI KEJE SIANG HARI NAK BUAT 3 BIJIK KEK TU SAMPAI 4 PAGI..

sekian.. utk kali ini.
TERIMA KASIH DATANG LA LAGI

untuk maklumat lanjut sila hubungi tokei besar dheqchik :D

MZ said...

ekau tau ko kek cipon?:p kek yg kaler itam rupa mcm span tu?:p

YatT'S said...

zack,

tau.. tp den tau makan yor heheheheh buek ehh tak tau.. :D

Anonymous said...

Wonderful and informative web site.I used information from that site its great.
»