Tuesday, June 20, 2006

semalam & hari ini..

semalam..
jarum jam dah menunjukkan hampir sebelas mlm.. opismate kito owang baru smpai.. mlm ni kami nak pi hantar kek ke umah kak yu... aku telah bejaya menghasut kak zuli join sama hehehe.. maka berangkat lah 4 org anak dara ngan 3 kotak kek.. cam nak anta rombangan kawin pun ado... tatang kotak kek cam tatang dulang hantaran heheheheh

bila dah masuk kawasan ampang cuak skit carik jlan aku pun dah lama tak pegi setiawangsa 3 thn dah tinggal.. sib baik ijan tau jln nak ke opis branch kami di wangsa maju.. call kak ayu mintak direction dari jelatek nye lrt.. aku mintak nombo umah ngan block mana.. dpt tu dapat la tp kena gak sound ct tau dah umahnye..
tp si siti ni hampeh je... masa nak masuk kawasan apartment tuhh :

Ct: kak ijan slow slow umah kak yu blog depan je...
aku : depan ni blog a, tu b, kak yu c kan?

kita org pun terus kebelakang smbil menelepon kak yu konfemkan block umah dia.. Alih alih block C tuh block yang belakang sekali ceh........

aku : Ct ko kata blog petama dari pintu masuk.. cehhh ...
ct : okeh ape blog petama dari parking...

jawapan tak bleh pakai lasung... cehhh..untuk makluman semua.. aku ngan ct memang suke betekakk heheheheheh
Masa yg paling menyeramkan ct dah tiba... nak naik lift hhahahhahahahahha aku ske....
masuk je pintu lift...

ct : bismillahirahmannirrahim.. (tu lah di ulang2 nye)
aku: weii siti kat lift mana ekk yg aku hentak tuh (melompat)
ct : weii ko jangan arr .. sambil mulut dia tekumat kamit baca ayat suci al-quran.
aku : muahahhahahahahahah

Sampai tingkat 15 lift agak lambat nak bukak pintu.. si siti tu gelabah abih..muahahah standard arr last floor.. masuk umah kak yu dah dekat kul doblas.. smpai2 je terus jamu selera makan speghatti ermmmmm sedappp sungguh... tp tak leh makan banyak sebab masa kat umah dah melantak mushroom sup.. pekena la buah tembikai.. sedapnye makan tengah malam.. bila kul doblas kak yu potong kek.. melantak lagik... siap kena perli ngan abg fizi wat kek sendiri pah tuh tak sabar nak makan.. hahahahah

selesai sume terus balik... kami dah ngam ngam budget nak blah sebelum kak yu teringat pasal sampah yg dirkirim.. alih alih kena gak.. aku kak zuli ngna kak ijan dah msuk lam lift siti kena arr amik sampah tu...

Balik tu berangan nak bawak keta kat highway tp tak jadik pikirkan p yg tak da ngan struktur jalan tu yg macam berombak... bleh silap jlan pah tu main masuk je jln yg tak sepatutnya heheheheh sib baik tak de pulis.. on the way tuhh tiba tiba nampak cahaya biru lip lap lip lap kat tengah jalan .. aiseyy rupenye ade road block... misti speed trap.. huhu sib baik aku tak bawak tadik heheheh..

balik tu berusaha aku tahan mata tanak bagi tutup.. ct ngan kak yuli dah membuta dah.. tp tewas gak kejap2.. alhamdulillah selamat sampai..

hari ini....

dpt respond positip dari kak yu.. ade yg minat nak tempah..
pening sekit petang.. ni pikirkan keje yg tak setle lagi ni... sedikit terhibur ngan telatah sowang client aku nih.. asal becakap ngan dia je misit aku asik tekena .. tadik sebab nak anta dokumen je abis nama atok n moyang aku dia nak tau... tp bila pikirkan client sowang lagi kecut perut aku hehhehehehehh


nota kaki : asal la mata kiri aku asik tekedip kedip... ade menda tak baik ke???

1 comment:

aishah said...

muahhahahaha..mana ada aku takut naik lif sapa yang takut naik lift ni aku ker muahahahahahah shhhhh......... hahahahhahahhahahah