Friday, January 12, 2007

aku kembali

Assalamualaikum.. apa kabar sume.. agak lama gak aku dah 'hapdet' blog ni. lagi lagi dengan intenet yang lembab sejak 2 menjak nih.

Sedar tak sedar masuk tahun 2007 dah 2 minggu pun.
Alhamdulillah azam aku nak dpt lesen memandu thn lepas dah tercapai. Memiliki "Si Itam" sebenarnye bukan satu rancangan aku. Penah jugak di awal2 dulu aku rasa cam menyesal je nak tanak tepaksa gak sebab dah ada so kena la tanggung. Dengan "si Itam" senang skit bergerak.

Di tahun 2007 ni aku berazam:
* Nak kurus :)) siti buleh kah kita ekk?? chayok chayok!!!!!!
* Fokus ngan kerja2 aku. FOKUS! FOKUS! FOKUS!
* Nak sambung degree??? ermm harapnye buleh lah tamau jadi cam 2005 dapat offer tp tolak :( sedia kah aku??
* Nak majukan bisnes kek aku ngan ct ! kengkawan mari tempah kek ngan kami. hehehehe :D
* Improve my driving skill! aku still tak konfiden wat reverse parking. hehheh

cukup la tuh kang banyak2 tak tecapai gak..
aku rasa kalau ade orang tuh baca aku nye azam yg first misti dia gelak gila gila hehehehe . kuatkan semangat yati! Chayok chayok.

Tetiba aku teringat kisah aku masa drive balik kampung masa raya haji yg lepas.
aku berani tak kena tempat. Potong bas tanpa sedar dari arah bertentangan ade lori besar..
uwarghhhhhhhhhhh!! mulut bising sempat ke.. sempat ke.. kaki tekan minyak je.. mata focus ke depan.. alhamdulillah sempat.. aku lepas je bas tuh lori pun lalu arghhhhhhhhhhh gila..
tobat... aku tak buat lagi.. kalau tak aku jadi korban kecuaian di hari raya korban.
kalau tak kita tak jmpa lagi dah kat sini hehhehehe

ape lagi nak citer ekk tak tau la plak. pasal raya ermm tempat aku raya haji cam tak raya je.. malam raya ade takbir dari umah ke umah. pagi raya solat sunat aidiladha. lepas tuh cam biasa. aku layan tvvvvvvvvvvvvvvvvvv... :D cuti kali ni memang aku bermalas malasan di umah.

ni aku nak letakgambo paf epal yg aku cuba buat. resepi aku amik dari blog kak diana. kat situ ade macam macam resepi ini link dia.
http://resipidiana.blogspot.com

Ini la dia gambo paf epal tuh. part inti tu aku kena improve lagi rasa dah okeh tp dia jadik kering tak mcm pai epal mcd hehehee.. cam teror je nak buat cam tuh heheheh
ok la nak sambung keje.. ngat nak update gambo kek baru tak sempat rasanye.. jumpa lagi.

2 comments:

Anonymous said...

nampak sedap!!!

YatT'S said...

Ais putih : memang sedap pun hahahahh masuk bakul angkat sendiri!!! ehhh larat ke nak angkat muahahhahahah