Sunday, March 11, 2007

hujung minggu yang memenatkan!

Jumaat malam aku ngan ct sibuk menyiapkan tempahan kak retna. Kali ni kak Retna order sebiji kek coklat ngan cupcakes spt biasa coklat gak. kali ni siap agak lewat. kekeringan idea nak mendeco cupcakes ngan tuk box dia. sudah nye lebih kurang kul 3 pagi baru tidor. Tak dpt aku nak bayangkan esoknye aku nak keje n drive balik kg plak.

sabtu spt biasa aku keje. aku cuti minggu petama & ketiga je. selalunye aku amik cuti je ari sabtu kalau nak balik kg. tp memandangkan keje aku yang masih tak siap tepaksa di batalkan niat nak becuti tambahan pulak big boss nak datang ke sini hari Isnin.

Pagi tuh aku kuar awal skit dlm kul 8.20 dah smpai kat opis. pi carik brekfes dulu. malas nak pi jejauh so beli je roti sardin kat restoren mamak bawah opis aku nih. Lama plak kena tunggu sib baik tak buat sengal suh dia org anta kat opis hahahah. Aku rasa sabtu ari tuh la aku hari sabtu paling rajin aku bekerja. tak penah aku serajin tuh kalau hari sabtu. hahahaha.

Lepas zuhur gerak pi amik adik aku kat batu caves. sian kak su tinggal sowang. Sib baik ari tuh jalan tak jem. so agak cepat gak aku smpai senawang. yg slow pun kat area nak exit smbn/pd sebab construction. Sempat lagi singgah pi mcd sebab dah mula rasa lapar. smbil drive smbl makan kentang goreng. tp sekejap je. sebab bila dah smpai kat Bukit putus kena tumpukan perhatian betul betul.. setiap kali smpai situ aku misti suspen.

Smpai kat kws spital pilah tuh singgah pi isi minyak dulu. adik aku tanya ko tak beli hadiah ke? alamak baru aku teringat pasal hadiah. singgah jap kat upwell pilah tuh. lepas beli barang terasa nak pi tandas. tanya cashier tuh konfiden dia kata bleh guna. aku pegi hampeh. tandas dia bekunci. kalau dah tebantut haram la aku nak pi carik toilet lain. jgn kena batu karang sudah la aku nih.. smpai kat umah lebih kurang kul 6. mak aku pun tak kat umah sume pi kenduri kawan aku kawin. smpai je kat umah mak aku kata uya pesan suh pi umah mlm tuh dia ade tukar tukar baju. memula malas aku nak pi penat rasanye pah tuh dok ingat nak buat keje.

sudahnye kul 8 mlm kawan aku ita tepon ajak pi gak. katanye esok dia nak balik awal tak pi nengok uya sanding. memula plan sekejap je. kemain Ita janji ngan tunang dia si wan sekejap sudahnye lama. mana tak nye smpai sana ghupenye si Asyu, muhaini dah ade . dia org datang ngan liza yg jadi tukang andam uya. dasat dak liza dah buat bisnes andam mengandam dah.
Lama sungguh tak jmpa. layan borak ngan derang. tiba masa nak balik cetttttttttt aku carik selipar aku tak jmpa. puas pusing tak da gak. aku tak la sipar aku tu buruk je. jgn la sedap sarung. ade la dekat sepuluh minit carik ade acik ni suh cari kat blakang. so on the nak ke belakang aku jeling2 kat owang yg ade kat tempat karaoke tuh .. cehh sesedap gigi ni kakak tuh pakai sipar buruk aku.. sib baik jmpa. walaupun buruk aku cayang sipar tuh muhahhaha..
sudahnye si wan dah muka masam heheheh sowi wan!

Ahad: pagi tadi memula ita kata tak mau pegi. aku tepon ajak gak minah tuh pegi. kul doblas Asyu sms kata dah ade kat umah Uya. meriah tul kenduri uya.. ramai owang. aku pun dah tak berapa nak cam budak budak kg aku nih.. ramai gak kegkawan lama yg jmpa. smpat nengok orang besilat. dasat gak kenduri uya ni silat ade tarian lilin pun ade. maklumlah anak sulung.
tak sangka si uya ni kawin dah. di kalangan kengkawan dia ni antara yg ganas skit. ala ala boyish skit. bila kawin ni cantik tul nengok. sayang aku tak de camera nak amik gambo.

lepas balik kenduri uya terus gerak nak balik kl balik. aku ajak ita join sekali. pi anta dia kt puchong dulu. n then terus balik kl. pi b.caves nak anta adik aku. jalan jem plak dekat sri gombak tuh. lepas anta dia aku dah lepas ari gombak tuh bleh plak dia tepon kata tetinggal wallet lam keta. hampeh! hangin aku satu badan.
dah la jalan sebelah sana tuh jem teruk. lagi panjang dari memula lalu tadi. nak u-turn dah la jauh. sudahnye nak tanak kena la u-turn kat tmn melati tuh.. tempuh la jem tuh lagi.
sudahnye kul 6 30 baru aku smpai umah.

penat nye tak hengat. badan ni rasa panas je. jgn la demam. keje aku banyak tak siap lagi ni..
k la takat sini je aku merapu. babaiiii

No comments: