Sunday, April 08, 2007

cerita balik kampung

psstt kak meen ni saya 'update' :D

seperti ada sebahagian dari kawan2 maklum minggu lepas aku balik kg.

seperti biasa aku memandu tak laju pun di sekitar 80-90km/j maklum la penakut skit :D
masa tuh di hadapan aku ade 4 biji kereta lagi. jarak antara aku ngan kereta depan aku tak jauh sangat tapi 3 biji kereta kat depan tuh agak dekat jugak la.
tiba tiba kereta yg di depan sekali break emergency.......
arghhhh aku tekan break smpai abis keta tak berenti gak dlm hati aku dah cuak.. nasib baik driver kereta depan aku tuh bijak dia halakan kereta dia keluar dari jln raya so dia tak tempuh keta no 2 kat depan dia.
masa tuh aku memang dah dup dap dup dap.. sib baik kereta kat blakang aku smpat break jugak.. maklum la jalan tuh berbukit bukit kebetulan baru turun bukit..
rupa nye keta yang kat depan sekali tuh salah nak masuk simpang.. that y dia break emergency hampeh betul..
mengigil kaki aku... smpai kat umah pun tak hilang gigilnye....
cukup cita tuh

ni aku nak citer pasal kenduri kawin..
smpai kat simpang dekat umah aku kereta dah penuh parking kiri kanan..
nasib baik belum ade orang parking kat depan pagar umah aku so bleh la aku turun parking kat bawah..

masuk je umah bukan mak aku je ade pengantin pun ade ..
aku memang tau si mat ros (pengantin lelaki) akan lepak kat umah aku..
lepas lepak2 kat depan ngan selamba rock aku pun terus pi bilik aku nak letak barang
huikkkkk pengantin pempuan tengah mekup..
sib baik aku tak buat perangai kanak2 ribena aku masa masuk bilik tuh..
amik ko bilek besepahh malu jap den hahahh maklum la balik sebulan sekali yor..

sementara tunggu pengantin pempuan nye make up tuh aku dok layan borak ngan abang mat nih. ghupenye dia pun sama macam aku ade pasang angan angan nak take over station minyak yg ade ciri ciri nak bankrup kat kg aku nih.... hahahhaha tp malang nye dua dua tak cukup duit. Sapa ade duit meh meh beli station minyak kat kg aku nih.. lokasi strategik ! memang menguntungkan kalau proper manage. enough! ni gambo pengantin kat umah aku baru lepas bersiap. cahaya kat blakang tuh silau beb.


ni plak masa tengah stanby nak mula berarak dari depan umah aku. tak pepasal plak aku kena ikut sama berarak sebab masa ni keluarga pihak pempuan tak smpai lagi. dah la bingit tinga pasal budak2 kompang kat blakang aku je. sempat gak ngusik jiran aku nak nak kawin bulan depan hehehe lepas ni turn dia plak berarak.

ni masa bersanding.. si pengantin lelaki tak abih abih menjeling sebelah kiri. ape tah yg menarik ehem ehem awek lama ke mat ? hehehehe

lepas je tunggu adik aku amik gambo ni aku terus balik. tak larat dah. penat.. panas.. dok lepak lepak depan tv dok dengar lagi karaoke dari umah kenduri hehhehhe lawak je.. mcm mcm style nyanyian ade..

petang tuh aku merajinkan diri. buat cup cakes.. maklumlah cup cakes aku beli masa raya dulu banyak lagi.. kali ni aku nak try bakar plak..
masa baru lepas kuar dari oven mak aii garengnye cup cakes den.. mcm mkn biskut pun ade..
tp bila mlm tuh dah okeh dah moist betul.. sedap wooo hahah puji masakan sendiri..
ni hasilnye...

bila buat dalam cup kecik kecik banyak gak dpt.. tp tak puas makan sebiji kecik je....
k la itu je cerita kali nih...

5 comments:

nanie said...

seb baik ko xtercium montot kete dpn tuh.. klu aku mmg aku g tunjal-tunjal driver yg brek emergency tuh... menyusahkan org jek...

MZ said...

sapo lak yang menikah tu, samo yo saiz ehh deduo ngan dak bulat ;))

Masy said...

comel je pengantin :)

meen said...

pssst yatt..kak meen dah baca..hehe yey!!! akhirnya siap gak entry cik yatt kita ni..best ek tgk orang kawiiiiiin je..hehe

yatt..nanti visit umah kak meen lagi satu kat
http://pinkellie-kelly.blogspot.com

YatT'S said...

nanie: tu la sib baik tak telanggor aku dah cuak gila dah..

zack: tuh kawan abg aku la.. org sekampung.. pengantin pempuan tak do la bulat mano pun. yg lelaki tuh memang makin debab heheheh

kak masy: hehehehe memang comel pun yg pempuan tuh

kak meen: heheheh tuh la kak meen lepas ni tunggu akak plak heheheh.. k nanti pi umah baru akak tuh siapkan makan-makan tau..