Saturday, June 16, 2007

rentetan kisah lumpur..

Semalam nak tanak kena hantar si itam kat car washh
Hantar kat car wash bawah opis ni je..
Aku mintak Itam di cuci luar dalam..

Sambil dok nunggu dok layan borak ngan od yg tengah tunggu ayah dia amik..
syok2 borak datang la si tukang cuci nih..

"siapaaa punya myvi itam ooo"
"Iyer saya punya kenapa?"
"haiyaaaaaaaaaa... manyakk terukk ooooooooooo"
" ada manyak kesan puteh2 .. "
"So mau buat cam mana?"
"u penah polish atau wax?"
"takde.. since i beli tak penah buat sume tuh"
"tak pa la kali ni saya kasi wax dulu .. nanti itu lapisan wax kasi protect itu cat"
" ok la u buat la... errrr berapa ekk kena bayar"
" 58 ringgit"
"aiyarkk mahal ooo tade discount? heheheh "
" haiya talak ooo free cuci satu kali ooo"
"okeh la buat je la"

amik ko tak pepasal kena 50 lebih.. sib baik aku baru dpt duit claim.. sudahnye perabis kat itam jugak huhuh cam tau tau je...

errr sape tau ekk pasal wax n polish nih..meh kasi info skit.. ermm acai ape kata bagi tips penjagaan cat kereta plak hehehehe... aku ni tau drive je hehehehe


satu lagi nak tanya ape pandangan korang...
Situasi dia macam nih

Opis aku ni teletak kat bangunan 3 tingkat..
ground floor - car wash
1st floor - jamming studio
2nd floor - our office
3rd floor - kosong.. tak de org sewa..

sebelum ni memang ade masalah budak2 sek dok melepak kat situ. tak kisah la waktu sekolah or after school. kekadang memang depa pi jamming kat bawah ni. Lift memang dah lame rosak. kawasan tangga naik tuh memang mengerikan.. kotor.. dinding berconteng mcm2 perkataan.. mostly yg tak elok la.. kalau bulan puasa lagi la penuh ngan plastik makanan..tangga tuh jadik port orang tak pose makan di siang hari..

Tapi sejak isnin lepas dinding kat tangga tuh dah betukar wajah..
Tak tahu la sape punye keje.. depa pi buat grafiti kat situ plak..
depa conteng ni bukan dinding kat jamming studio tu je..
smpai ke tangga kat 2nd n 3rd floor.. yg selamat dinding kat pintu masuk ofis kita org je..

Imej yg depa lukis ni mengerikan kami..
ade satu tuh imej lelaki mengacukan pistol..
imej tuh di lukis kat dinding tangga 3rd floor arah ke 2nd floor
bila nak bukak pintu rasa cam ade orang yg nengok.. sume jadi tak sedap ati..

Hari ni grafiti tuh dah betukar wajah.. kat tangga nak naik ke 2nd floor tuh dah penuh dinding tuh ngan imej tak hape hape.. jadi gelap suasana kat situ..
tp alhamdulillah imej orng mengacukan pistol kat atas tuh dah di sembur balik cat puteh.. tp masih nampak outline imej tuh..

kami penah ngadu kat maintenance office. tp katanye depa tak bleh buat ape. sebab itu client studio tuh.

semalam masa tunggu keta aku di cuci. ade satu group budak2 ni.
mention nak lepak kat atas. tengah tunggu kunci.
aku pelik. kunci pintu mana. 1st studio tuh. tp owner dia ade kt dlm tuh n tengah ade orang jamming. 2nd floor opis aku. so aku nye pikiran misti 3rd floor. mcm mana depa bleh ade kunci?
advance betul budak2 ni kalau depa sewa office atas tuh. after that ade one couple n budak lelaki turun. n budak yg melepak kat bwah ni tanya depa dari mana n asking for keys.
jawapan n dari atas. sure dari tingkat atas. n then depa past kunci kat budak yg lepak tuh.
terus budak lepak tuh naik atas.
aku kat situ yg tekujat memikirkan ape depa buat kat atas n kunci sume tuh??

kalau korang jadi kami ape nak buat?

6 comments:

faisal said...

ihihi, yatt yatt...nasibla kete tu tak reti ckp,huhu..ada masa nnti acai cite..polish ngan wax tu nak protect warna kete..warna kete kita ni akan pudar mcm baju sbnarnya...bila ada lapisan wax tu matahari takkan kena direct kena body paint kete even kita teruk kat tpt panas~hehe..ada lapisan perlindungan mcm losyen kat muka ngan tangan org pompuanla kiranye,hehee..

kalau takde bygkan org pompuan putih gi berjemur kat tepi pantai tanpa pakai losyen pape,hehe..camtulah kete rase..:) sbb tu ramai org tanye rahsia warna kete acai tak pudar even dah lebih 5 tahun lagi cantik dari kete baru beli 22-3 tahun tau..hihii

YatT'S said...

heheh acai ckp macm yg cina carwash tu ckp la..

cat keta kena jaga mcm jaga kulit muka hehehehe

nanti yatt pikirkan lagi soklan ape nak tanya.. :D

13may said...

hehhe.....
btw, budak2 tu memang ada bakat pelukis la...

hahha

YatT'S said...

13 may : nanti ade kamera den amik gambo dinding tuhh

Jie said...

isshh..risau gak tu...kena check gak apa derang buat.

YatT'S said...

kak jie..
tu la .. kami dah takut nak naik sesorang kat situ makin lama makin gelap tangga tuh sebab grafiti..