Wednesday, June 20, 2007

Si itam bermasalah lagi.

petang semalam pegi hq office kt s.alam.
on the way pasang radio okeh je.
petang tuh ujan lebat.
so lepas magrib baru balik.
masa nak balik on radio. tp mcm tak dpt signal
try semua frekunsi tak bleh gak.
tinggikan volume tak bleh gak..
pasang cd. alhamdulillah buleh.
smpai umah matikan enjin.
teringat nak try idupkan enjin balik.
okeh je radio tuh.

pagi tadi nak pegi keje test on radio.
arghhhhhh tak function plak.
try off enjin n on balik still tak buleh..
Cd alhamdulillah okeh.

Itam .. itam ape la masalah ko nih..
bila itam tak sihat ni akan menyebabkan
kesihatan poket aku terjejas nih..
uwarghhhhhhhh :((
lecehnye pakai kereta........

kenapa ekk radio tuh mcm tuh??
enibodi bleh tulun??

7 comments:

13may said...

contact problem kot...

YatT'S said...

contact problem?? ape tuh may?

faisal said...

slm yatt's..hehe..baru tau pakai kete kena spend duit yatt's..hihi..alaa, biasalah problem radio camtu..:) tu maksudnya pemancar gelambang radio tu dah rosakla..:)

kete acai dulu rosak camtu sampai 6 bulan baru tukar,hehee..sbb acai bukannye jenis dgr radio sgt..radio ngna cd dlm kete mmg tak berkaitan langsung..ada yg cd player rosak radio ok..kalau camtu lagi mahal nak betulkan..

biasa kalau tukar radio je tak selesaikan masalah..sbb bukan salah radio..err, sbnarnya bleh juga disbbkan masalah radio tapi jarang sgt...:P gi kedai eksesori..jgn pegi bengkel kete..hiii

YatT'S said...

acai

tu la.. skarang kena saving khas tuk belanja keta je.. yatt selalu pasang.. tmbahan kalau malam.

kalau pi servis centre bleh gak kan.

iEn said...

radio tuu kene servis kot.. try pi antor kat workshop ahakz

Reez said...

Reez setuju dengan Acai Yatt..

Reez suspect aerial radio yang terpacak bumbung belakang tu yang ade problem.. Sama ada patah atau ada longgar..

Ermm...Itulah hakikatnye... Kalau tak nak spend, jangan pakai kete... Naik kenderaan awam...

Kalau kete kecik, maintenance sikit je, tapi kalau kete besau dan mewah, paham2 jelah brapa ongkos nya ya...

Take care!

MZ said...

satu perkataan = warranty!
gi komplen kat pusat servis.