Thursday, June 14, 2007

Si itam mandi lumpur!

pagi :
kalut nak pi hq office aku silap chop. Habis tebalik aku nye chop date.. uwarghhhhhhhh sok ade extra keje plak nak padam balik yg tebalik chop tuh...

tengahari/petang:
Client office (HQ nye client) kat Balakong nak check accounting software dia yg bermasalah. Sempat kacau kak shida trough sms sementara tunggu client masuk ofis dia.
Pegi ngan K.Ijan perjalanan lancar je.. balik tak sangka plak pi jalan2 cari buah langsat (read:sesat mencari jalan pulang)

Sebelum balik kl smpat aku ngan kak sue pi pekena tom yam kat gazebo seksen 27. tempat paberet zaman kat alam megah dulu. Gila banyak kita org order. Nyaman sungguh pekena air tembikai time ujan hehehehehehe.

Malam:
paling mecabar.. dasat gilaaaaaaaaaaa
nak tau naper???
Si itam sangkut lam lumpurrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Cuak gila aku...
Tak pepasal ade sorang ni kena tulun aku.
Time kasih kat encek ..... sori tak tau nama. tau nama anak dia je khalif.

Alkisahnye begini...
spt biasa ngan konfiden masuk nak parking kat kawasan lapang depan umah..
Bila dah masuk situ nak reverse betulkan parking..
reverse... reverse tak gerak mati enjin..
tekan la minyak banyak mana tak lepas gak..

kebetulan encek x yg dok bawak anak dia makan angin ni mai jenguk.
siap tulung letak papan kat tayar lagi..
tp masih tak gerak..
aku siap suh dia try.. tp makin lama makin licin. makin dlam plak jadiknye..
tayar dah abih diselaputi lumpur ....

aku malas nak kacau paklang.. sebab dia baru balik dari johor anta siti pi btn.
tepon dekwan. dia baru balik kedai..
masih lagi usaha guna papan tp tak gerak gak sebab lumpur dah tebal kat tayar..
dekwan amik pasir cuba letak pasir..
Masa ni paklang dah keluar..
Kata paklang tade jln lain kena tolak..
masa tuh encek x dok kat dlm keta. so dia menten drive .
so pak lang, dekwan ngan aku yg tolak..

masa tolak ni perghhhhhh
gila abih beb tepelanting lumpur .. sume kena badan..
mcm pegi sawah plak rasanye..
sebab dah bau lumpur..
alhamdulillah akhirnya selamat gak di alihkan si itam tuh..
kalau tak kena tunggu tanah kering..
alamatnye pagi esok tekial2 la nak pi keje.

Ghupenye ari tuh van pak lang pun dah penah tesangkut kat padang tuh..
Tobat lepas ni aku tak parking situ dah..
maklum la tengah ujan. rumput dah mati.. so tanah kat situ lembik..
mcm tanah sawah plak..
imagine ade orang nak bina umah kat tapak tuh..
dah la blakang dia sungai..
uishh uiishh kalau aku tak mau la.

sok aku kena anto si itam mandi kat kedai la nampaknye..
tak larat aku nak besihkan lumpur kat tayar tuh.

Sekali lagi terima kasih kat encek x yang prihatin. Kat paklang ngan dekwan. sebab nyusahkan korang sume.

notes buat diri sendiri: Jangan parking kat dlm tuh bila musim ujan..

7 comments:

MZ said...

manyak lasat pengalaman2 ko ngan si itam. lelama nanti musti ko jadik terrer bawak kete nih. penuh experience lah kata kan ... :D

Jie said...

Yatt..ko nk dengar pengalaman kakjie tolak keter..

wa'aaaaaaaaaaaaaa... 1st date dah kena tolak keter, masa tu g makan2 kat gerai dekat area Motorola skrg ni Motorola pun dah tukar nama...(skrg suami..hihik..tak tolak dah ..hekhek)

YatT'S said...

mz..
ko ni perli aku ekkk.. huhuhuhu
skrang aku tengah blajar wat reverse parking nih...

kak jie..
first date tolak kete ekkk.. cian akak okeh arr tuh dah kawin..

nanie said...

suspen plak cite ko ni yatt...
seb baik lepas.....
ingtkn ko stranded kt dlm banjir...
maklum la... kl skang tetiap ptg ujan lebat...

YatT'S said...

nanie..
alhamdulillah tak kena banjir..
just kat tanah lapang depan umah tuh je...
ari ni kena anta kedai arr cuci

Reez said...

Owhh...

Sian si Itam yek... Takpe lah, benda nak jadi.. Sangkut dalam lumpur takpe lagi.. Boleh jalan lagi si Itam.. Jangan sangkut dalam banjir cukuplah... Parah pastu...

Take care!

YatT'S said...

heheheh kalau banji pitam terus yatt kat situ.. hutang tak abih bayor lagi tuhh