Sunday, March 27, 2011

Medical check up?

Bulan March ni aku isytiharkan bulan kesederan kesihatan untuk diri aku.
Aku buat 2 jenis medical check up. Homeopathy & blood test.
Alhamdulillah result takda yang kritikal.
Homeopathy test aura & potensi penyakit yang ada.
Ada yang memang aku dah jangka ada & ada juga yg tak disangka2.
Blood test pun sama jugak.
Tak sangka rupanya aku ada allergic antibiotic.
Both result bg tau yg aku ada low blood pressure & tahap acid dpt badan ni agak tinggi.
So kena la detox.
Consultant blood test bg petua suruh rebus 3 liter air dengan 10 helai daun pandan.
Ini tak buat lagi. Baru buat minum air rebusan kurma merah & hitam.
Ini petua untuk orang2 yg mengalami low blood pressure.
Baru 1st time buat. Rasa air tuh mcm minum air yg masak dengan kayu api je.

So kengkawan semua marilah kita sama2 tingkatkan tahap kesihatan diri kita.
Yang belum buat medical check up meh le sesama buat yer.
Tak susah pun. Homeopathy test just guna rambut je. Blood test cam besa la amik darah.
ni tuk yg takut jarum payah skit la. hehehehe

2 comments:

13may said...

errr..selamat menjaga kesihatan :D

YaTt's said...

uik may lama tak nmpak