Sunday, May 22, 2011

JB-USS Singapore Trip

Hari ni nak share story pegi holidays dengan kawan2 uitm hari tuh. Destinasi pilihan utama ada Universal Studio Singapore. Disebabkan trip ni budget trip, kami drive and stay di JB. Kami stay di Tune Hotel Danga Bay. So far puas hati dengan hotel aku suka giler ngan shower dia hehehhehe. Then dia ada provide pc with internet kat lobby so on the way kuar masuk hotel tuh bleh la online kejap.

Petang Ahad jalan2 cari makan di JB. Disebabkan ada orang teringin nak makan Seoul Garden so berusaha la mencarinya di City Square berpandukan GPS yg tah apa-apa.
Bagi aku SG JB tak besh. Dipping sauce dia tak banyak. Tak ada bulgogi sauce tak syiok arr...

Belah malam ke Danga Bay kononnya nak naik cruise tp hampeh tak dapat. so pusing2 la fun fair yg ada je. sudahnya naik tramp huhuhuhu.

Monday morning. Hari yg di nanti2kan trip to Universal Studio Singapore. Sebelum tu beratur berjam2 dulu di imigresen. Arrived at USS around 11.am.

The signature globe yang terletak di luar pintu masuk USS. Time ni tengah panas so tak layan nak amik gambar terus beratur masuk USS je.

Shrek 4D. Sumpah besh! Berbaloi la beratur dekat sejam nak masuk dalam tuh.

Next ride is Enchanted Airways = Junior roller coaster. Nama je junior tp bagi orang penakut cam aku ni seram gak la. hehehehe. Lepas tuh pegi makan dulu kat Goldilocks ni ala2 KFC la. Price quit ok.

Seterusnya ke Jurasic park. Masyaallah ramai giler umat manusia. Cuaca plak panas terik. Kami tak naik satu ride pun sebab waiting hours lama sangat. Kat sini aku ngan caja aim nak naik canopy walk. Then move to Ancient Egypt. Amik gambar dengan worriors kat bawah nih.
Then kami beratur lagi naik tresure hunt. Beriya2 je beratur tp tada apa2 pun. Bak kata perempuan thai depan kita orang "nothing". Tp boleh la hilangkan penat jap.


View the scary roller coaster. Giler ngeri. Tak brani den nak naik. Dalam Ancient Eygpt pun ada indoor roller coaster itu pun kami tak masuk.
Lepas tuh jalan2 kat area Newyork & Hollywood. Masuk Live Camera Action show hosted by Spielberg. Memang superb. Puas hati. Sib baik tak basah baju. Show ni dia tunjukkan macam2 storm melanda new york.

Then beratur lagi for 55min utk madagascar rides. Ni pun besh. Cuak giler masing2 bila boat tuh smpai area air terjun. Masing2 dah sorok beg bawak kaki. Ngam2 lalu je bawah air tuh air tuh terus stop. Lega masing2. Lepas tuh belari plak ke area hollywood nak nengok Monster rocks show. Show ni musical shows. Monster pempuan dia seksi.


Setel show monster rocks skali lagi ke area jurasic park. Nak naik ride dia waiting hours 90min. Aku ngan caja just naik canopy walk. Agak seram gak time kat atas tuh tp enjoy. yang ni kalau nak naik 2 kali pun berani lagi. hehehehe


At last picture at the globe. The 4 members in the trip. Enjoy tp penat giler.

No comments: