Saturday, May 14, 2011

Langkawi 2nd trip for the year..

9-12 hb lepas skali lagi aku ke Langkawi.
Kali ni pegi disebabkan attend meeting. So sambil menyelam minum air.
1st experience naik firefly.

Picture kat atas tuh la my view in the plane. The moment aku duduk je kat seat tuh mula la imagine kalau kipas tuh tercabut terbang ke arah aku. huhuuuhu
Alhamdulillah selamat sampai ke Langkawi. Kami semua naik van tuk ke hotel kakak2 ni sume elok je naik duduk seat blakang tepaksa la i duduk ngan bos2 kat depan huhuhu sopan skit la i duduk. Malamnya terus start meeting. Penat+ ngantuk huhuhu sib baik ada wifi. bila time boring2 tuh bleh la bukak internet sat. Sepanjang beberapa hari ni hancus diet i. Dok kat hotel lengkap sumenya breakfast, tea break, lunch, tea break, dinner, supper & late supper lagi. 2 mlm beturut dok malkan sotong tepung.
Alhamdulillah meeting went well. Risau je time aku present bos tanya soalan pelik2. Thanks boss yang congratulated our dept. Thanks for the trust. To my department staff & trainees gud job on 1st quarter performance hope we can do better in the 2nd quarter.

Last day at Langkawi bos bagi jalan2. 1st destination Cable car. Naik juga la aku tuk kali ke dua. Tapi experience kali ni berbeda. Dulu naik panas terik tp kali berkabus dan sejuk.Posing2 puas2 sambil layan feel angin n kabus sejuk kat atas tuh. On the naik ke tempat cable car tuh tetiba hujan plak. sib baik dah dekat smpai tempat teduh. buatnya kat jambatan lagi mau kuyup.
Balik tuh ingat nak lunch kat kedai Zul ikan bakar tp tutup. so lunch kat area beras terbakar. Lepas shopping kat beras tebakar pi mkn cendol n laksa kat pantai cenang. erkk tak sedap lasung. nama je laksa power tp tak rasa laksa pun kat tekak aku nih. Lepas tuh ronda area pantai cenang sat sebelum ke pekan kuah tuk acara shopping lagi.
Malam tuh flight balik jam 9.20 tak silap. masa datang muat je 1 van 10 orang n beg2nya. balik tuh amik ko 2 van pun susah nak arrange beg2. penuh. Alhamdulillah selamat sampai di lcct. Balik naik air asia. rasa mcm cepat plak smpai. Masing2 kepenatan. Akhirnya bos bagi berita gembira dpt cuti untuk jumaat. tp aku tak dpt cuti pasal dah set appoinment ngan client so tepaksa la pi jmpa client tuh.

Hari ni nak packing baju lagi mau pi holiday ngan kawan2 uitm plak. Sib baik boss approve cuti hehehe. Kalau tak approve pun aku mau cuti jugak pasal sume dah book. penat balik langkawi tak abis lagi n mau jalan lagi.. Duit pun sudah kering gak nih huhuhuhu.
Takat sini dulu. jmpa lagi lepas i bercuti.

No comments: