Friday, July 29, 2011

1st trial: Redvelvet cake

Kali ni nak share picture my 1st trial baked red velvet cake. Ini pun buat sebab ada pot luck kat opis sempena last day our contract staf. Start with pic yang ok dulu. Kendian baru nengok yg horror okay. hehehehehehe
Ini ghupe kek setelah selesai separuh. Frosting nye of cos la cream cheese. sangat menyelerakan smpai aku pun menjilat pemutar kek tuh syg kononnye taknak membazir. tak ingat bilangan kalori yg beribu2.


Cubaan bakar dlm cupcake comel lote. senang nak control dpt maintain ke'moist'san nye. Ini jadi pilihan ramai pasal kek comel frosting lebih.


Cup cake sebelum di frosting.Okay gambar horror bermula. Kek yang membukit. gara2 kejap2 bukak pintu oven la ni. ditambah plak kesilapan membaca resepi. so extra soda bikarbonat.

1st batch yg dibakar. hangus! gara lama sangat & suhu tinggi.
Aku ni memang ada history ngan kek yg perlukan kaedah bakar membakar nih. tidak brpa nak yakin. so ini la hasilnya. Next time try lagi .

So raya nanti pasti ada red velvet dirumah. Prektis smpai terror huhuhu. Oh ye resepi yg aku guna dari web myresepi.com

6 comments:

LadyCaja said...

kyatt nati bg sy cket

Fiza said...

nk juga

YatT'S said...

hehehe koran lambat la. finish already

r.i.t.a said...

yatt...rumah terbuka nnt wat red velvet yer...
hehehe...

mama... said...

aiseyy, apsal laa ko post time pose ni yatt oii!!.. kan dh terliur.. aku x try lg buat. sbb tgk merah sgt.. heheeh

YatT'S said...

nanie-insyaallah kalau buat open house hehehe.

nurul-aku post before pose la.