Monday, July 18, 2011

2011 Bon Odori Festival

Akhirnya dpt juga attend Bon Odori Festival yg ke 3 nih. Lokasinya di kompleks sukan s.21 Shah alam. Pada awalnya aku dah salah faham ingatkan event ni dari pagi rupa stat 5 pm. Smpaikan si Miza mau cancell pegi. Ingat event siang so bleh lunch ngan japanese food kat festival ni. Bila event start petang so tukar plan. Kononnya nak carik japanese food alih alih sampai di IOI Mall kami tukar ke Korean food plak. Seoul Garden jadi pilihan. Makan smpai penuh perut. Kami masuk dalam 2.30pm keluar around 4pm.

Lepas asar baru gerak pegi bon odori berjaya gak pujuk miza join sama. Caling2 ngan Jufa kereta dia problem plak. Janji jmpa dia dulu kat De palma. On the way tuh nengok parking dah smpai round about s.20 dah. Setelkan hal keta jufa dulu n then baru pegi stadium balik. Pusing satu round dulu carik parking at last miza park kat round about gak. Jufa kat area petronas s.20. Maka jalan kaki la kami ke stadium tuh.

Pic di atas n i masa dancer dah get ready tuk menari. Seronok gak tarian derang nih. aku follow seround je. Kelakar plak rasanya. main blasah je follow miza ngan jufa. dah last2 baru dpt stepnya. dah la menari ngan kendong beg laptop kat blakang.

Kat event ni plan nak carik budak2 jepun comel berkimono. Tp tak jmpa. Budak dlm pic kat atas chinese comel giler budak tuh dah mcm budak yg blakon dalam citer oh my lady yg jadi anak siwon. Ramai gak orang amik gambar dia.

Family jepun yg kami approach tuk begambar. Sporting tul drang. time ni la nengok ramai orang jepun kat malaysia nih.

At last with jufa yg tak pernah miss attend bon odori. Thanks invite me dpt gak experience nari ala jepun malam2 heheheh. Caja awat tak join. kalau tak boleh nengok bakat tependam ko menari ala jepun. heheheheh

2 comments:

LadyCaja said...

Hek eleh.. sy menari kt dlm bilik sy je..

so cene ngn kete jufa? dpt jumper.
sori la lately sy bz la.. macam2 hal.

gmbar makanan kt Bon Odori takde ke?

:: akak de tak job nak suh caja wat kt uma ke?

YatT'S said...

keta dia jumper dulu then terus pegi tukar bateri baru.
gamba makanan akak tado. kena tunggu jufa. pasal akak & miza perut dah penuh masa gi bon odori so tarak cari makan.