Wednesday, September 28, 2011

Makan, makan dan makan!

Today lunch at Sweetree Restaurant di Ampang with Farah sebab kebetulan pergi office client kat nearby area. Ini kali ke2 lunch kat sini. Restoran ni offer 3 type of food Korean, Local & Western.

Menu kami order Ddukbokgi. Ini menu wajib. Recommended to all. Sedap pada tekak kami.
Main course Farah order dol sot bibimbap. Nasi dan sayur2an juga telor goreng.
Mine plak korean bbq beef. comes with salad & vegies. Waiter siap bg tau how to eat this food.
Don't worry selaku peminat tegar drama korea i dah tau cam ne nak makan. Kita kena wrap the sambal, nasi, beef dalam daun salad. Lupa plak nak amik gambo step by step hhehehe.
Kalau ikut korean betul ada aturan yg tersendiri. Ni baru blajar lepas nengok citer running man episod 53 tak silap. so sapa nak tau cara2 nak makan korean bbq ni bleh la tanya pakcik google.

oh ye! masa bayar tuh manager restauran ni suh try local food derang. For us buat apa datang jejauh nak makan local food kami lebih tetarik ngan korean food derang. local food mana2 bleh dpt. i pun bleh masak sendiri hahaha blagak plak.

okeh habis cerita lunch korean style. Kita terbang ke Japan plak for dinner. Fuiyooo mcm orang kaya je kan makan korean & japanese food. Padahal tak gaji lagi.

Dinner di Oshima kiosk di plaza alam central. Lepak & makan2 dengan Jufa & Caja. Misi utama nak bagi kek batik jufa. So alang2 lepak skali.

Menu aku hari ni Inari & softshell crab temaki je. Poket dah rabak lunch tadi. air pun order hot ocha je. Jufa plak order gyoza, inari & hot chicken ramen. Caja order unagi & sushi salmon mayo.
Oshima ni dah brapa kali makan tak ingat. Kali ni food okeh sume sedap. Lupa plak yg aku ni kena kurangkan seafood pi blasah makan crab. Maklumla susah nak jmpa softshell crab nih.

Kesimpulannya skrang ngan rasmi aku pokai! Bila la gaji nak masuk nih. Copek la skit.

No comments: