Saturday, May 12, 2012

Visit Korea Day 1: CN BLUE Pre-record


Anyeong!  It's our day 1 in Korea. Hari pertama penuh semangat dan bertenaga so mari kita bergambar sebelum mulakan perjalanan. Gambar dibwh ni di guesthouse kami tinggal.


 
all excited enjoying our 1st subway ride.
Destinasi pertama hari ini adalah Yeouido Park. Kat sini kami berpecah Nisa & Hazwa then me & Jufa. Misi utama me & Jufa adalah KBS Hall for CN Blue pre record for Music Bank. Event ni just open tuk official fan club so mereka berdua tak dpt join. Derang pegi berjalan2 sekitar Yeouido Park.

Our very 1st cheery blossom on the way to Yeouido Park.

Perjalanan mencari KBS building agak mengelirukan tp we all enjoy the view untill this one. 
Nightmare! hehehehe


ni tangga subway line 9 yg terpaksa kami daki. waktu ni escalator naik tgh di servis. Demi CN Blue gigih juga aku daki tangga ni walaupun mcm dah nak pitam rasanya. Jalan punya jalan finally yeaaay we found KBS. 

Asking for direction to KBS Hall and we got lucky ada one Korean girl ni pun on the way ke situ juga so we followed her. Sampai di Kbs hall around 11.30 am. Fan memang ramai sangat. we just asked one girl which one CN Blue fan. Kami bernasib baik girl yg kami tanya tu memang fan CN Blue. Dia bg tau kami perlu carik Boice leader untuk register nama. Tak lama lepas tuh Boice leader muncul depan kami apa lagi terus tulis nama kami. 
Boice leader contact number utk memudahkan fan contact dia.
waktu tgh beratur.. kami je la makhluk yg bertudung kat situ. hehehehe (pic ni kidnap dari blog jufa hehehe aku mls nak edit)



Ini la dia K-Boice leader. Waktu ni dia tgh panggil nama fan based on the name list, our number is 67 & 68.
Dalam jam 12 FNC staff sampai dan derang asingkan  fan based on priority. (Jufa copy dari blog kamu heheh)
Priority 1- CNBLUE 's BOICE members ( membership card + with ID ) + CNBLUE [EAR FUN] CD & Hey you online music purchase + Blish

 Priority 2- CNBLUE 's BOICE members ( membership card + with ID  + Blish

 Priority 3-  CNBLUE [EAR FUN] CD & Hey you online music purchase + Blis


Aku & Jufa fall under priority 2 sebab kami tade online music purchase. CD & Blish memang dh bawak siap2 dari Msia. time ni rasa worth it register official fan club CN Blue.

our new number after fnc staff checked.
Ear Fun autograph CD. Most of K-Boice punye cd sume ada  signature  Cn Blue. Jelezzzzzzz giler.
lottery ticket for fan meeting.
                           

Ini fan dari Japan Mao-san. Seronok gak sembang dia. Mao-san pergi semua konsert CN Blue kat Japan memang true Boice.

Dalam 1.15 turn fan CN Blue masuk ke studio. Okay now feel dah dugeun dugeun! Excited, happy sume la. Seat kami on the left but still in front row. Once duduk je mata melilau carik jejaka2 CN Blue. Omaigod finally got to see CN Blue live depan mata. Before recording derang duduk on right side of stage getting ready. Mata memang tak lepas dari menatap dia orang je. Fan sumer dah melambai2 kat derang termasuk aku & Mao-san.Gigih giler melambai tak benti2. Lambai punya lambai tiba-tiba Yonghwa melambai balik ke arah kami dengan senyuman manis dia... Omaigod! i got too excited terus ckp ngan Mao in malay " arghhhhh yonghwa tengok kat kita" tecengang2 gak la minah jepun tuh. Terus la perasan tak sudah hehehehe  Mata aku memang focus kat Yonghwa je.. tp still la kan nengok kat 3 orang lagi. Minhyuk memang sangat comel! dia memang tak lepas dengan drum stick kat tangan dia. Jungshin chinggu cool giler.. Derang punye respond dengan fan pun okay. Jonghyun time ni nmpak tak brapa sihat. 

Before rehearsal start staff explain which part fan kena ikut nyanyi. Once CN Blue naik pentas fan sume dh besorak.. yeayyy dream comes true dpt nengok CN Blue performed depan mata. Yong hwa & Jungshin ada chit chat kat atas stage biasa la in Korean.. tak brapa paham tp enjoyed je pasal penah baca fan report before this. Untuk recording ni derang performed lagu In My head & Hey you. Performances memang besh especially my Yonghwa superb walaupun tgh menyanyi senyuman tak lekang. Lepas rehearsal abis nengok Jonghyun terus pusing membelakangkan fan nmpak sngat dia tak sihat time ni staff bg dia air. Yonghwa ,  Jungshin & minhyuk keep interact with fan. Ada one time screen on our left side tgh tayang klip video intro psl derang but get stuck at jungshin punye gambar.. fan start to laugh. Jungshin kat atas stage like "wae? wae?" Yonghwa show him the screen n he laugh together.

Before start real recording  Fnc staff mintak boice chant ngan lebih kuat and guide us how to chant "hey u!" dengan betul. Then during the recording all fan all out sing along with them. Yonghwa vocal jjanggggg! Overall performance memang sangat besh. Once pd-nim buat isyarat recording selesai sedih plak rasa mcm tak puas. Yonghwa before off stage tak tinggal scream "everybody in my head". All waves to fan then disappeared back stage.

Mcm mimpi je dpt nengok derang performed dpn mata wpun 2 kali je. Jarak stage  our seat pun tak jauh sangat kalau pegi concert pun belum tentu dekat mcm tuh . Tak silap aku ada la 3 kali Yonghwa waves kat arah aku. Memang nak gugur jantung ku rasa time yong waves tuh.
Too bad during this recording we are not allowed to bring cameras. If ada fan use phone memang kena tegur ngan fnc nye staf. But nevermind me rakam dlam kepala je. arghh yonghwa, jonghyun, jungshin & minhyuk saranghaeeeeeeeeeeee. Lepas nengok pre record ni minat semakin mendalam kat CN BLUE especially to YOngHwa hehehehehe.


Satisfied noona dpt nengok adik2 biru. Da best memories in Korea.
To be continue with Yeouido park entry.

p/s: for direction to KBS bleh refer jufa blog link ada di my blog list. Me tak ingat directions nak update kat sini.

5 comments:

mama... said...

yatt, ko pegi korea purposely nk tgk cn blue ke? peminat tegar btol!! heheh

Masy said...

oleh kerana xde FT Island, makanya takde komen panjang. muehehehhehehe

YaTt's said...

mama: cnblue ni tak plan. kebetulan date tuh kena time kami gi sana. gi korea sure la nak jalan2 kat sana tp alang2 dh pegi sambil menyelam smbil minum air hehehehe

k.masy: CN blue ni adek beradek sekompeni FT island la... kalau la ada hongki sure panjang ekk komen.

Izzie said...

peminat tegar betul!
tabik spring sama kamu..
hahahaha
tgk CNBlue je ek?artis lain ade record jugak tgk tak?

YaTt's said...

cn blue je sebab pre record ni just open tuk fanclub je. nak nengok sume mcm tak lepas je kot masa singkat. shinee punye giler ramai kot double cnblue fan.
live pun tak sanggup nk tunggu sebab stat petang kul 6 rugi plak 1 hari kat sana nanti. dpt nengok cn blue pun cukup dah.