Saturday, May 19, 2012

Visit Korea Day 1: Yeouido Park


Anyeong! so today nak smbung story day 1 lagi. Maybe more to sharing picture. Yeouido park ni tak bnyk jalan pun so me just share pic yang Nisa & Hazwa amik je la.

View in subway ni waktu pagi lebih kurang jam 9 lebih tak ramai orang psl derang dah pegi keje sumenye.

Halmoni yg sangat peramah. Dia yg tegur me first. Dia boleh ckp english skit dan pernah datang Malaysia 5 years ago. Paling tak menahan statetment "Outside hot! u can take off" referring to our "tudung". Halmoni halmoni. anyway nice meeting u bila aku request nak amik pic dia terus senyum smpai tak nmpak mata hehehehe.


jalan raya di tengah Seoul. Ngeri je nak cross jalan nih more than 4 lane in each way. 

one of view bila berjalan di kawan yeouido nih. This area memang bnyk cheery blossom. Every year in spring they will have cherry blossom festival in this area. Kami tak sempat nak join festival sebab datang seminggu selepas festival belansung.
closed up cherry blossom. Sangat cantek Subhanallah!

Aktiviti rakyat korea lepak bawah pokok sakura eating lunch n chit chat! almost everywhere in the park boleh nmpak  ada je orang piknik.


Me & jufa with korean girl. Actually tgh jalan balik dari Kbs hall teserempak dgn dia nih. memula ngat nak tulung amikkan gambar kita orang pasal time tuh tgh sibuk2 nak posing kat pokok sakura nih. ghupe2nya nak amik gambor ngan kami. feeling retis kejap u all! Comei nye bila komplain kat halmoni dia bila halmoni dia amik gambar tak cantek. sib baik halmoni sporting mintak la tulung orang lain plak.


Ikan besor tgh2 banda Seoul! Sib baik smpat gak posing kat sini. Baru2 ni nengok citer sent from heaven ada gak la scene ngedet kat ikan besor nih. Time ni dh on the way nak pi subway station semula ke next destination 63 Building! so to be continued...

2 comments:

Izzie said...

wah cantiknye!!!
eh time april spring ke?
suhu bape ek?

YaTt's said...

a'ah april suhu 15 kebawah bila hujan sejuk sangat!