Thursday, May 10, 2012

Visit Korea: Day 0 : 19/4/2012

Alhamdulillah segala yg dirancang menjadi. Actually almost 2 week baru dapat nak update trip ke South Korea tempohari.

Burung besi yang membawa kami ke tmpat asalnya korean wave. CN Blue, 2PM, FT Island, SUJU tunggu noona datang! Adeh berangan tak sudah ampun ye!.
Perjalanan mengambil masa 6 jam. Rasanya mcm nak paralyze dari pinggang ke kaki. maklum la 1st time travel long journey. So utk membuang masa meh kita snap apa yg patut dlm flight nih. hehehehehe
cuci mata nengok adik pramugara belesung pipit. Dia ni ramai peminat gak  dlm flight ni.
Yang dlm pic ni auntie dari Penang. Dia pi holiday dengan 3 orang anak dia. Kebetulan flight kami sama dengan dia pegi & balik.
cik pramugari dari malaysia yg korean tak smpat nak snap.
from left me, jufa & jufa chinggu.. korean guy.

  
mood gumbira akhirnya jejak kaki di bumi korea. Dari Incheon airport kami ambik pickup service dari  guesthouse yg jd tmpt tinggal kami di Seoul. Smpai2 je gate tuh dh nmpak Ahjushi ni pegang kertas tulis Jufadilla. Bermula la sessi komunikasi itik & ayam. Korean ni sangat pantas okay. Nampak je kami terus panggil n jalan laju2 menuju ke teksi. Suhu toksah cakap sejukkkkkkkkkkkkkkkkk tambahan plak berangin. 
Teksi/kereta kat sini sumer dilengkapi GPS. siap dengan siaran tv  lagi.  

Seoul street view.

tempat beradu kami berempat. Kami menginap di Namsan 2 Guesthouse . Lokasinya strategik  walking distance to Myeondong street & juga Namsan Tower. erkk yg ni kena daki kudrat kena kuat gak le hehehe
Our food supply for the trip. Left some in Yeha guest house cabinet.
 

Masa tuk merehatkan badan setelah 6 jam kejung dlm flight. Meraban gak la nak onkan tv nih. Channel memang banyak tekan punya tekan kuar muka lee gak. Ohooo  noona gumbira!
Misi pertama smpai Jufa cek schedule adik2 biru. Yeayyyyyyy ada pre recording Music Bank. Bertambah2 gumbira hati noona! nanti kita bersambung lagi dengan entry seterusnya CN BLUE yo!

5 comments:

Syakir Razik said...

sekembali nya ke kampung halaman yg lama di tinggalkan.. hahaha..

r.i.t.a said...

yatt ok tak long flite naek AA. sempit tak? bleh baringkan kusi tak?

YaTt's said...

syarkir: senget! syok beb hahaha

Rita: pegi mcm smpit skit. kusi tak leh baring. if nak baring sila upgrade seat anda heheheh.

Izzie said...

daebak!!!
oh i jelly okeh..
jelly giler..

camane yatt booking guesthouse tu?sila beri tunjuk ajar pada insan yg nak terbang ke korea juga..muehehehe

YaTt's said...

jgn jelly2 A.A promo book cepat. namsan guesthouse google bnyk gak review. kita org memang google je info usme. make sure plan betul2.