Friday, June 08, 2012

Visit Korea Day2: Namdaemun & Coex Mall


Anyeong ...
Mari kita smbung story 2nd day. Pagi2 bukak tingkap nengok hujan spt yg di forecast kan. Hujan dan berangin memang sejuk tapi kita orang get ready gak siap2.

Sementara tunggu ujan reda layan tv dulu. Kebetulan ada tayang Go Show Big Bang as guest.

Uri Daesungie.
Tunggu punya tunggu hujan pun tak berhenti decide teruskan plan gerak ke Namdaemun . Tempat ni salah satu tempat shopping mcm2 ada kat sini dari souvenir, keronsang,  baju2 (oppss warning mostly ahjumma style hehehhe) macam2 lah ada.

Waktu kami pegi memang tengah hujan dan berangin so nak bejalan tak seronok sangat. Dekat sini bila nak masuk dlm bangunan payung misti simpan dlm plastik. Kat setiap pintu masuk ada disediakan plastik tuk menyimpan payung. If tak simpan misti kena tegur ngan ahjumma kat situ.

Bila shopping kat sini agak bahaya. Kebanyakkan kedai tak display harga baju (terutamanya) so bila kita nak tau harga kena tanya. Ahjumma2 ni bila tanya assume mcm kita nak beli sangat susah nak nak bg tau kita tak mau.  Aku terkena skali memang bekenan ngan blouse tuh ahjumma ni pun dok tunjuk2 ckp size besar dh memang aim kat aku dah. So tanya rega brapa then dia terus turunkan baju n nak bungkus adehh jenuh nak refuse susah. Akhirnya tepaksa beli juga la lepas tawar menawar. Lepas tuh aku serik tak mau dah tanya harga baju2 kat dlm market nih.

Dekat sini aku tak brapa suka ngat terutamanya bila dok dlm kedai2 yg indoor nih. Sebabnya tak tahan ngan bau yg tak brapa nak besh. tak tau la nak ckp bau derang makan cik b tuh or bau derang minum. Memang pening kepala di buatnya.

satu2nya gambar yg smpat di snap di Namdaemun Market oleh 2 org budak degil . Miane chingguya.... 
Kat sini tak lama sangat sempat la beli souvenir skit2 then decide terus balik ke Namsan. Mencari jalan ke subway stesen memang sangat menguji kesabaran.

Balik Namsan solat n lunch. Dalam 3.30pm gerak semula destinasi COEX Mall yang asalnya tiada dalam list kami.  Okay la kan daripada duduk dalam bilik je.

Ketua rombongan!
Nak smpai ke Coex Mall ni boleh tahan gak la jauhnye kena tukar 3 line.

starting point Myeondong station line 4.


performance kat subway station dr Line 5 ke line 2 (refer kat blog jufa) me memang tak ingat la line mana pun pasal seret je kaki ikut ketua rombongan @ jufa hehehehehe.


See nak smpai ke Coex siap melintas sungai bagai.. hujan still tak behenti lagi waktu nih. 



Mall ni memang besar dan banyak wing. Memula nak masuk kimchi museum tp dah petang sangat dan dh tutup museum nye. Jalan2 cari kedai cd. jmpa Evan reords nih. Memang teruja abis la nengok sume poster2 cd2, chocolate muka idol2 suma tuh.. Siap tanya pekerja kedai boleh tak nak amik gambo hehehe. Bila kata boleh je apa lagi snap sbnyk mungkin hehehehe.





nyesal tak beli yg nih huhuhuh 

Heartsring merchandise

Sempat gak la sambar 1 dvd kat sini.. 2PM Don't stop Can't Stop


Samsung 3D promotion. teruja abis sume jenis spek nak try.

Megabox wayang! tak masuk nengok wayang pun just posing2 amik gambo je.


Exo-K fan meeting. Patutla tadi ramai gila orang tunggu kat tmpat nih.. apa lagi join sama. Memang dasat la derang ada siap bawak tangga n stools lagi. sempat aku usha kamera derang memang canggih2.

Gigih gila amik gamba ni je yang okeh. sebetulnya tak kenal pun member EXO ni tau lagu derang MaMa je.

 Still lagi hujan.. jom mendaki ke Namsan dalam kesejukan. 

malam layan tv Big bang lagi! yeay ada Yoo jae suk as MC. 

Berakhirlah kisah hari ke2. To be continue with day 3 Namisun & Petite France.

No comments: