Friday, August 12, 2005

ceritatahapeapetah...

alhamdulillah ari ni aku masih berpeluang lagi mengharungi hari hari di muka dunia nih..
jerebu pagi ni nampak macam dah kurang skit.. hopefully semakin baik lah...

pagi alhamdulillah ade org banja bekfes.. cam siti tulis kat blog dia... bos kami banja makan nasi lemak lepas bacaan yassin tadi..

ari ni aku wat keje calling mengcalling..
calling bukan sebarang calling...
calling buat collection.. tarak duit tarak gaji bulan ni sabri ghajin wat collection so aku pun merajin kan diri.. aku fokus kat client yg aku wat je.. ngan client yg aku paling tak gemar sayang.. our usahawan2 melayu kita ..
alhamduillah sume yg aku call dapat..
dapat bukan dapat duit.. just baru dapat becakap..
insyallah minggu depan kita tunggu hasilnye...
moga moga murah la rezeki HSP bulan nih...

lepas penat calling calling aku buat sessi baca membaca lak..
apa lagi aku bukak la blog blog blog paberet aku..
tadi bukak blog MatJan
ari ni dia citer pasal kedai mamak vs kedai melayu besh gak tulisan dia terutama lagu tema tuhh "kedai melayu".. aku memang suke baca blog mat jan ni carik penulisan dia lain dari lain.. isu isu dia pun menarik.. hikk hikss
sambil sambil wat keje tu bila busan satu satu blog org lain aku bukak.. sume memasing ade citer sendiri.. bila baca blog org nengok hasil tulisan depa perg kretip nye...
aku memang tak sekretip mana pun.. main blasah je..
bm pun cukup makan je masa exam.. huhuh

tgh tgh taip entry ni kak siti mai dok nyakat aku... he... cian kak siti, kak su & kak zuli.. pening depa nak siapkan keje.. maklumlah ari ni last submission account Sdn Bhd yg closing 31 December 2004 .. sampaikan semalam tido opis..
aku temasuk la org yg memeningkan kepala depa pasal ade satu akaun tu aku telambat pasal nunggu respon dari director nye.. so nak audit lg last last lambat smpai ke tax dept..
hope fully seetle la keje mereka.. kak su awal2 dah ckp sok nak lepas geram hikk..hik..

k la cukup takatnye je aku merapu.. hidung ngan tekak rasa tak beh dah.. mungkin kah asap jerebu punya angkara atau abuk dari _ _ _ _ _ _ roommate aku pasti tau jawapan nye..

# to emilia..(kalau hang baca nih) beshnye kalau dapat makan jeruk salak dari penang.. nyam nyamm... heueheuhe milysan jgn marah...