Monday, August 29, 2005

LOST MY WALLET

sedihnye......
semalam aku ilang wallet aku.. sekali ngan identity card, 3 ATM kad, Gambo passport 3 keping + negative, gambo kawan aku Yani ngan segala macam resit yg aku selit ngan setem yg aku simpan lam wallet tuh...

wallet tu bukan tecicir tp di CURIKKKKKKKKK........ aku yakin lepas beli tiket putra kat m.jamek tu aku masukkan lam beg.. masa dalam putra biasa la owang ramai beasak asak. masa kat central market aku switch tempat.. masa tu beg aku yg aku silangkan dah arah belakang.. masa tu memang aku tak tepikir pun nak alih ke depan.. bila sampai KL sentral aku terus say good bye kat kawan aku ATIE coz dia nak ke purtrajaya. aku ngan kak su terus beli tiket komuter lepas kak su pi mcD beli air aku tunggu barang. lebih kurang 5 minit aku teringat nak amik wallet.. check punye check wallet aku tak de uwargggggghhhhhhhhhhhhhh
wallet ilanggggggggggggggg
tak lama pastu kak su sampai .. kak su suh cek lagi skali.. memang tak de .. aku yakin aku masukkan lam beg.. kak tanya hp ade sebab aku simpan lam poket suar.. aku konfem misti dah kena SELOKKKKKKKKKK...

pegi repot kat kaunter PUTRA LRT mana tau kot tecicir kat stesen masjid jamek.. depa kata pi repot kat pondok polis kat level atas. aku ngan kak su terus pi pondok polis tu ade sowang polis pempuan ni.. tgh begayut.. lama gak.. dia still gayut lagi.. dari perbualan dia aku rasa tak penting pun.. bukan ade kes pun sembang kosong.. bila aku dah buat buat muke depan tu baru dia letak tepon.. pahtu dia amik repot.. tgh tgh tu ade pegawai dari MAS masuk ngan sowang mat saleh nih.. gupenye dia pun kena samunn abih sume paspot dia visa sume ilang.. just ade German ID dia je.. dah la dia sepatutnye nak fly malam tu.. polis pempuan tu pun cam layan tak layan jer.. mat german tu ikut balik officer MAS tuhh .. lepas si polis ni terus amik repot aku.. tgh tgh tu tepon dia bunyi.. miscall je sekejap giler.. terus dia call "kawan" dia tuh.. buleh lagi besembang angin aku kat situ.. ape lagi buat muke arr.. baru dia letak phone.. lepas siap tu dia suh photosetat repot tu.. aku potosetat 5 salinan kak su kata buat je 5.. bila pegi balik kat polis tu dia bising banyak nye potosetat... yg aku paling sakit hati dia bleh ckp "hilang seratus je bukan banyak pun" aku tau la aku ni tak kaya ngan tak pakai card credit gold pun.. tp tolong la behemah skit bila betugas tuh.. Duit seratus tu bleh buat makan sebulan tau tak... utk owang yg tak kaya cam aku ni lah... Lepas wat repot pulis pi kat maybank sib baik ade owang kat kaunter money changer tuh terus tanya cam ne nak cancellkan atm card.. alhamdulillah dah cancell

sedih sangat rasanye... sib baik kak su ade... bayangkan kalau aku sowang je.. ati dah balik masa tu memang nangis aku kat situ.. tq kak su tolong sy.. time kasih..
aku rasa tekilan gak ngan peristiwa ni sebabnye..

  • Malam sabtu memang aku ckp ngan kak su tanak bawak cash banyak2 takut tecicir ke ape ke n nak tinggalkan separuh kat umah tp telupa last2 memang betul kena selok.
  • Selama ni aku tak penah letak wallet lam beg bila aku pakai suar semalam aku letak lam beg
  • ari sabtu malam nengok macam macam aznil citer pasal wallet, purse, hand bag
  • jarang balik s.alam naik komuter tp semalam nak naik komuter
  • masa makan ATIE citer kawan dia kena samun. kawan dia pakai sling beg aku pun pakai sling bag
  • aku penah tegur sowang minah cine ni lam PUTRA LRT kat CENTRAL MARKET supaya pusing beg dia kat depan sebab ade sowang MAMAt ni cuba bukak bodypac minah cine ni last lastt... aku kena SELOKKKKK kat CM gakkk

sedihh...memang sedih.. aku bukan owang kaya.. banyak duit walaupun RM130 + 40 denda buat mykad baru dah kat 200 gak ooo gaji pun bukanye banyak mana pun.. dah le ni lom masuk bulan 9 aku mengalami kesusutan nilai RM yg amat ketara.. uwarghhhhhhhhhhhhhhhh

Alhamdulillah tadik dah buat ic baru time kasih kat kak siti sebab tulung anto kat plaza masalam tu.. (aku tak penah pegik) n tolong amikkan nombo.. rasa cam ngan mak aku lak time tuh.. lepas amik no kak siti terus balik aku tunggu situ sebab owang tu kata lepas kul 2 mai balik no giliran aku 8291 masa tu baru 8111 .. bowing giler aku tunggu.. kul 1.40 aku masuk balik ke JPN dok la tunggu situ.. tak lama pah tu ade couple ni dok kat depan aku.. depa bagi satu nombo kat aku.. 8217.. masa tu giliran 8211 kalau tak silap.. alhamdulillah la ade gak owang bantu aku..

bila sampai turn aku petugas tu kata 40 ringgit kejut aku.. maklum la tak tau kena denda sebab aku rasa aku tak besalah heuehuheuh padahal aku yg cuaii.. sib baik tadi pinjam ngan kak su duit.. lepas tunggu turn amik gambo n dptkan ic sementara... huhu gambo tak comell uwarghhhhhh maklumlah mood tarak.. dah le kena tunggu lama sesowang lak tuh...

aku rasa aku masih blank lagi tekejut lagi.. cam nak demam pun ade.. so selagi itak dapat ic ni payah la aku nak kuar duit pasal ATM CARD takde.. kena la transfer kat akaun kengkawan aku suh depa kuarkan.. tadi dah lapagi buat lawak bangang kat bank . kononnye nak kuar duit guna buku.. tak hengat ic tarak.. surat beranak tak bawak lesen lagi la tarak.... terus transfer duit kat akaun ct .. buek malu ye kat staf maybank tuh... lepas transfer aku suh siti pegang duit tuh.. aku dah tak brani nak pegang cash bebanyak.. cukup arr sekali..

alamak panjang gila aku menaip.. hangin je bos aku baca ni tadik dah le keluar dari kul seploh masuk dah kul 2.30 .. k la nak wat keje lak..

to kak sue time kasih tulong sy semalam dan hari ni.. tq kasih hadiah kain tuhh.. yeahh dpt baju raya hiks hikks hikkss

KEPADA SESIAPA YG AMIK WALLET AKU TUH TULUNGLAH PULANG BALIK RETA BENDA LAM TUH TERUTAMANYE IC AKU NGAN ATM CARD TU ..OK

14 comments:

tipahvogue said...

tak sangka kita senasib eh? uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Milly San said...

nak wat camne lagi yatt...sabar jer la ek....:)

YatT'S said...

k.Tipah: tu le sedihnyeeeeeeeeeeee

milly: sabo la ni emi.. cygnye wallet aku tu tak puas pakai lagi uwarghhhhhhhhhhhhh

Anonymous said...

sabo yatt sabo...nanti kalau aku jumpa orang yang amik wallet ko tu aku sepak dia sejuta kali....

nonie said...

simpati kat yatt's...byk2 besabor ye..dugaan

Anonymous said...

yattt
naimah ni
sabor ek
kan separuh daripada iman
semoga bertambah keimana yatt

YatT'S said...

Anonymous said...
sabo yatt sabo...nanti kalau aku jumpa orang yang amik wallet ko tu aku sepak dia sejuta kali....
<--- lebih pada tu lagi

Noni: thank u

Naimah : tu lah.. insyaallah

Wirawan Terulung said...

ermm....

lenkali hati2 kay.

jgn sampai pisang berbuah 14 kali....

YatT'S said...

wira: okeh boss

kuncup said...

alahai yatt's.. kuncup tau aper perasaan yatt's sbb kuncup pon pernah ilang wallet, dlm ader duit, ader i/c.
kuncup nangis2 pi polis station nak buat report, sampai polis ingat kuncup ni kena r*gol sbb ayer mata berlinangan....
kuncup doakan ader lah orang pulangkan semula wallet yatt's tu

yatt's said...

tuh le kuncup.. beharap sangat ade yg pulangkan ..

Bud Wiser said...

Wonderful page! Enjoyed it very much. I come from the land of free verizon ringtone so I know what I'm talking about!free verizon ringtone

Living in Thailand said...

Hi Nice blog please take look at my website as well *My free sms website**

Anonymous said...

semoga sabar dan redha dapat 'mengganti' benda2 yg hilang tu dgn 'benda2' yg lebih bagus lagi...take care...