Thursday, December 22, 2005

found my wallet..

semalam lebih kurang kul 3 ptg dpt call dari adik aku. Dia mention yg ade owang anta surat kat umah bg tau jiran dia ade jumpa akunye wallet n sekarang ade pada dia. excited gile aku dpt berita tuh.. org yg anta surat tuh kak NORHALIZA.. so lepas tu terus aku call nombo tepon yg akak tu bagi. memula suspen je.. dengar sore lelaki. eh awat lelaki.. sebab tekejut aku pun terus letak phone.. heheheh n pastu call balik .. husban dia ghupenye.. kecoh satu opis petang tuh aku bising pasal dah jumpa wallet aku. ehhehheh

petang tu affer office hour ajak ani ngan sabrie carik umah akak tuh.. ghupenye umah dia umah flat blakang kawasan perumahan kita org tinggal ni je.
Wallet aku tuh anak jiran dia yg jumpa lam longkang besar depan umah dia. bila kak liza tu negok ade mycard tu dia nak pulangkan. sayang nye namecard aku lam tu dah hancur sebab basah maklumla lam longkang.. so dia tulis surat hantar kat alamat umah aku kat n9 guna setem yg ade lam wallet tuh.. sib baik pencurik tu tak amik.. heheh beguna gak setem yg aku simpan lam tuh. surat tu dia anta seminggu yg lepas.. alhamdulillah kad atm pun ade lagi.. tapi tak tau buleh guna lagi ke tak..
time kasih kat kak norhaliza ngan famili..

6 comments:

rafreen said...

yatt!thanks god wallet mu dah jumpa..tp kot kad atm tu tggelam dalam longkang lelama bleh guna laie ke tu..

YatT'S said...

tu la.. tak call maybank lagi ekceli dah block card tu awal awal.. macam my card tu tak tau buleh pakai ke lagi .. takut cip dia rosak je..

Masy said...

syukurlaa da jmpe..!
thanks to kak norhaliza (adik ct nurhaliza kah?)
pasni wallet sile simpan dalam bilik ye adik...haaa..
osmet akak baru je kene ragut dua ari lps..sian dia..

YatT'S said...

:) tak tau la kak ade kena mengena ngan cik siti yg pemes tu ke tak.. heheh
tu lah serik dah lepas ni kena lebih hati hati..
cukup la sekali jdk mangsa pick pocket sekali umah kena pecah masuk..
cian kat kawan akak .. dia tak ape ape ke..?

Masy said...

huhuhu..nanes teruk dia..
mmber baru kuarkan duit gaji n masukkan kat bank lain, dlm wallet ade RM70 je (tp duit gak tu), hp pon kene kebas.
kene ragut atas motor, bole lak dia g ligan bdk2 tu, just nk tgk no plat je. wat aduan kat pulis, pulis kata tu no pelesu..arkk..

tu fobia lagi tu. motor simpan dlm umah :/

YatT'S said...

ermm cian nye.. kami satu umah pun dah takut dah.. sliding dok siap tutup terus letak almari kat situ...

mintak lah tak belaku lagi..:)