Thursday, May 25, 2006

Siaran tertunda: Kueh tiaw tom yam @ izzi cafe

hari ni mari kita blajar cara membuat kueh tiaw tom yam @ izzi cafe..

Resipi:

Kiub tom yam knor
1 btg serai
3 helai daun limau purut
lengkuas (lebih kurang seinci)
sebiji bawang besar (dibelah empat)
Tomato (guna sebelah je )
1 Cendawan butang (tin punye) dibelah 2
garam secukup rasa

Jerang sume tu atas api sampai masak
dah siap bungkus dgn kueh tiaw jual kat customer dengan harga RM 4.50 (tak padan lasung)

Result : pelanggan tak puas hati.. tak abih makan pun. sib baik aku bungkus makan kat opis kalau kat sana jagalah.. so sesiapa yg gi makan kat izzi cafe s.27 s.alam jgn la order kueh tiaw tomyam HaMPeh je rasa tak sedap lasung..

Kalau ade suku sakat waris terdekat izzi cafe terbaca entry ni sila kaborkan kat owner cafe tuh improve skit masakan tuh.. mementang area ofis aku ni tak de kedai makan lain sesuka hati je masak tak sedap tak pun aku cadangkan Tukar tukang masak tuh ...
macam tuh ke nak jual ...

nota kaki: hahahha tak jadik pegi outstation.. why ekk? kalau tak kasi nape war war kan dulu..

No comments: