Thursday, November 02, 2006

updates on me...

2.11.2006

ni aku baru balik dari HQ office kat s.alam coz ade jamuan hari raya + farewell practical student + meraikan partner kembali join our firm.
jamuan raya biasa la aku tak mau citer sangat. tp aku terharu nengok sambutan kengkawan kat sana terhadap kek coklat yg aku ngan siti buat. thanks buat kawan2 mana yg tak sempat rasa tuh sowi la bawak skit je... sowi ekk kak zuli... sebab half lynn dah serve kat meja tuan hj..

ni menda aku nak citer masa on the way balik... keluar je dr round about sharp tuh terus
HUJAN lebat yg amatt ..
tahap kritikal... aku memang kelabu biji mata nak nengok jln..
aku rasa jarak penglihatan tu thp 100 meter je.. ingat kat are s.alam tuh je ujan lebat..
kot kot masuk kesas dah lega skit.. ghupe sama je..
kat highway kesas tuh ade POKOK TUMBANG... bagak nye pokok pun buleh tumbang..
tejojol abih akar dia... ngat satu je.. kat depan lagi pun ade gak ...
kebannyakkan keta memang dah pasang lampu.. siap ade pasang harzard light lagi..
ni la pengalaman aku driving lam ujan lebat....
sure takut.. seram.. dah la sejuk sebab aircond..
nasib baik tadik berdua ngan raudah.. kalau sorang mau tak jalan aku..
smpai kat area mana tah somewhere kat cheras atau bandar tasik selatan air dah tinggi kat highway tuh... aku rasa skit lagi banjir terus kat situ..
odah dah pesan tekan minyak terus yatt.. tekann jgn lepas.... takut mati enjin tengah2 ujan lebat ngan banjir tuh...
bila smpai kawasan yg tak hujan aku rasa lega betul bijik mata nih.. rasa mcm baru nampak dunia.. baru nampak cahaya... masa tuh rasa clear je mata nih.. alhamdulilah cerah smpai area melawati.. tp bila smpai area opis dah start ujan balik.. lebat gak la.. jenuh gak la odah nak amik payung kat lam bonet..
tp yg penting smpai dengan selamat kat sini...


1.11.2006
thanks kat kak retna, kak aza, kak shida ngan ryz sudi datang umah mlm tadik..
meriah tul hehehee best la korang...
ni gambo aku amik kat blog kak retna

aku letak gambo yg ade muka aku.. heheheh biarpun tak lawa :)) hahahahhaha

suke hari aku la kan sebab ni blog aku hhehehehehhe......

si ryz malam ni timing baik betul... dia smpai je ngam ngam kek ceklat masak.. bijak bijak..

ape ape pun thanks korang sudi gak datang.. kak aza .. bejumpa gak kita yer.. :D

24.11.2006

Selamat hari raya di ucapkan kat sumer..

First day raya cam biasa ziarah saudara mara.. jgn tak tau aku still dpt duit raya lagi.. pak dak aku tiap tiap thn tak penah miss kasik duit raya. tak kira la anak buah dia dah keje ke selagi tak kawin selagi tuh dapat huhuhuh :D thank pak dak..

mlm tuh kul 1 pagi aku tejaga perut tak sedap.. tekak pahit.. pi toilet terus muntah muntah... lepas tuh smbung tido.. kul 3 tejaga balik tekak pahit lagi tak sedap nye rasa.. terus muntah muntah lagi.. 2nd time ni mak aku bangun sama tanya kenapa.. lepas tuh mak suh makan penadol 10 min lepas tuh muntah balik.. dlm masa sama kena cereti bereti gak.. sakit nye perut.. lepas tu mkn pil che ke tek aun ape tak nama dia... okeh la bleh tido...

bangun pagi raya ke 2 tuh... hampeh pil tuh aku muntah kan balik sebiji sebiji aku kuarkan.. sudah nye siap siap nak pegi umah pak ngah aku ... aku mintak nak pi klinik dulu.. pes time aku mintak di bawak ke klinik sebab tak leh tahan minum air pun muntah balik...

bila jmpa doktor terus dia cek.. kata kena food poisoning.. pah tuh dia cek suhu badan.. sah aku demam.. lepas tuh dia kasik ENJECTION ... erkk pucat jap muka aku ... takut huhuhu dah lama tak kena cucuk last zmn skulah... alasan dia nanti mkn ubat aku muntahkan jugak.. sudah nye kebas.. tangan aku..

raya kat umah pak ngah aku pun muka toya.. bak kata cousin aku cam ayam berak kapur.. dok tesandar tepi sofa tuh.. tido tunggu owang lain makan.. sakit aku belarutan la minggu tuh . bagus nye aku kurang makan nasik . raya ke 2 tuh tak makan ape2 lasung ubat je.. sib baik sihat dah masa nak balik sini..

sekarang selera dah okeh makan balik huhuhuh terasa sungguh bila di tarik nekmat makan..

k la banyak lak melalut nak balik nih babaiiii

No comments: