Friday, October 13, 2006

ada apa pada nama....

bunyi telepon memecahkan kesunyian ruang pejabat aku tengah hari nih..
org yg menelefon menanyakan siapa yg buat report 'company F '?
jawapan nye Aku lah..
Selang beberapa minit berkunjunglah staf dari opis sebelah.
Targetnye adalah aku..
Ghupernye report yg aku buat tuk company F ade berlaku kesilapan..
Director dia marah!!!!

first dengar aku jadik cuak...
Silap??
ape yg silap??
tang mana yg silap???
teruk sangat ke??

setelah di explain baru ku tahu..
ade changes aku buat kat page 10 dah di update kat page 14.
yg paling En director tuh marah sebab NAMA!!!!

sepatunye ejaan nama dia ***i** tp aku taip kat cover letter tuh ***e**
alhamdulillah kat report ejaan nama tuh betul. kalau tak jenuh nak replacement sumer...

lagi satu sepatutnye nama sorang Pn. director tuh sipolan binti sipolan..
tp sekali lagi aku silap aku taip sipolan bin ***i** ...
maka bila tepandang je mistakes itu makan hangin la En Director tuh..

Lepas staff sebelah ni balik received called dari staff En Director ni bg tau tentang yg sama..
Menurut staff En. Director ni.. memang menjadi KEPANTANGAN dia kalau berlaku kesilapan tang nama En. Director nih..

Ampun En. Director.. sy tak perasan.. lagi pun sy baru je juin bidang tugas nih.. masih ade yg kurang lagi..

Sekarang ni replacement sheets tuk page yg silap tuh dah siap..
ni lah padahnye dah semak betul betul...
sebenarnye bukan aku tak semak.. aku dah semak..
banyak kali dah semak...
nampaknye lepas ni kena gandakan lagi semakan aku nih..


Sebut pasal nama nih..
aku pun tak suke kalau nama aku di eja salah..
aku masih ingat masa tingkatan 3
masa tu aku dilantik jadi ajk persatuan nih..
terpampang nama kat board tuh *******YATI BINTI MOHAMAD
OIT!!!!
itu bukan nama ayah ku itu..
itu nama pak lang ku !!
bila hujung thn sekali lagi satu dari sijil penghargaan yg aku terima terpampang nama berbinti kan Mohamad jugak...
agaknye dia org suke kot..

kalau kat utm dulu ade sorang lecture aku nih..
nama dia Nuh Muhammad Adlan b. Muhammad Nuh..
ramai student slalu silap tulis nama dia..
aku pun sama..
nama yg selalu aku tulis Muhd Nuh bin Muhd Adlan..
huhuhu kalau kami silap tulis nama dia misti kena denda.. paling kurang kena bebel panjang... huhuhuh..


ok lah sampai sini je.. panjang lak beceloteh... hope fully lepas ni tak de belaku kesilapan yg sama lagi....

6 comments:

meen said...

hehe..betul yatt, bengang jugak kalau orang salah eja nama kita. Kalau kak meen punya kes, nama my dad yang orang selalu salah eja,patut double 'f' tapi dieja satu je..gerammmm

YatT'S said...

huhu salah spelling tak pe kak.. ini totally different..
bengang gak huhuhu

tp kan kalau nak yg ade spelling double huruf tuh memang slalu tecicir satu :D lumrah dah tuh :D

Noushy Syah said...

Sebab tu setiap kita diberi nama dengan ejaannya, sebab kalau silap nama aiyakk especially kalau tulis diborang memang "big case" woo..masuk court pun nama salah tak bole jadi barang kes woo..hikss..maka barulah jadi bicara dalam bicara..tu pentingnya nama seseorang dieja dengan betul.My dad's name pun ujungnya selalu disalah eja cam kak meen double "f" disatukan cam my dad's ujung dia satu "L" tapi selalu org tulis dua "L"

*selamat hariraya maaf zahir batin Yatt's*

HE said...

HE pun, kalau nama salah eja memang sakit hati sbbnya penat2 mak bapak kita bagi nama, diorang senang2 tukar. isk isk

HE said...

HE pun, kalau nama salah eja memang sakit hati sbbnya penat2 mak bapak kita bagi nama, diorang senang2 tukar. isk isk

Masy said...

ahahaa bos giler kat opis lama akak dulu lagi saiko, takde titik satu pon leh jadik kes mengamuk tah pape tah :p

ala tu sume adelah utk mempertingkatkan daya tahan yatt melawan arus pasni ecehhh :D