Friday, January 26, 2007

mari makan buah langsat...

alkisahnye di pagi khamis bersamaan 25 Jan 2007.
baru je smpai ke ofis hp dah bunyi ade sms.
nengok dari kak su a.k.a branch manager.
"assalamualaikum yatt sori nak kena susahkan yatt ngan raudah hari ni. nak mintak tlg pegi buat stat audit. kak su xlarat betul...... (bla...bla.. pasal keje) ... sori tepaksa susahkan yatt"

Odah smpai je aku pun tanya dpt mesej kak su tak?
so jawapan dia dapat.. apa lagi dok belek peta la kami.. siap odah search peta kan internet sume.. nengok jalan mana nak lalu.. highway mana paling dekat..
oh ye destinasi kami ke Kelana Jaya..
jauh sungguh kat pendengaran aku..
lagi lagi la buta jalan nih..

sudah jam 10 kami gerak.. elok je tak tau jln mana nak ikut.. pi lalu kot mrr2..
smpai kat bulatan nak gi selayang tuh amik jln ke kl.. jalan ni aku penah sesat masa nak pi segambut hahahah.. so nak ke jln duta tuh aku ingat la skit.. ingat nak lalu kot situ..
dah la kereta banyak aku yg amatur ni apa lagi gabra la..
bila smpai kat stadium tenis jln duta tuh dah tak tau nak ikut mana..
plan yg di rancang kat opis tadi tah mana hala tah ilang..

memandangkan dua2 tak tau kita org belasah je amik hala ke p.jaya
sudah nye masuk nkve.. (satu lagi highway yg aku penah sesat heheheh sabri ingat tak?)
dah masuk nkve pun tak tau gak belasah je jln.. aku pun sedap je tekan minyak..
smpai jmpa tol... tanya odah bape hengget tol nye.. budget 1.5 ghupenye singget je.. seb baik murah.. lepas tol men blasah lagi jln.. tup tup nampak signboard kelana jaya..
smbil tanya odah aku pun terus masuk jalan.. sudah nye blur lagi...
smpai kat ujung jln dah nak masuk ldp tak silapp aku.. sudah nye aku amik kiri.tak tau hala lagi.. based on peta client tuh carik landmark yg dekat ngan kami... alhamdulillah ade kolej kdu
nak ke kdu kena u-turn.. maka u turn la kami.. bila dah lalu sebelah kdu pun tak tau hala lagi sudah nye terus kedepan n then u-turn balik pi carik balik kdu.. sebelum tuh benti kat petronas dulu pahamkan peta.. so alang alang dah nmpak kdu ikut jln dari situ je lah.. agak jauh gak dr situ nak pi tempat yg di tuju.. ape tah namanye sungaimas.. sunwaymas aku pun tak hengat.. diikutkan dari kdu tuh kira mcm jalan blakang la.. lalu kawasan perumahan.. kg pun lalu gak..
akhirnye smpai kat area tuh .. lepas tuh plak nak carik ofisnye plak tak jmpa banyak jln sehala je.. first time odah tanya orang, jln pju 1/1A. kami nak carik pju 1/1D pusing punya pusing ngan nak tanya orang plak.. so aku baru je turun keta nak tanya orang odah dah nmpak signbord opis yg di tuju.

pi bayar parking.. budget sejam je cukup. biasanye tak lama.
naik atas tak ramai orang ade sorang bos sorang staff tu pun bukan org kami carik. tp file yg nak di rujuk sume dah ade.. lepas puas belek belek.. nak photocopy.. dah tuju ke mesin yg gedabak tuh alih alih tak leh pakai yg ade scanner tuh.. nak tanak kena la guna.. dah la lembap dok gedek gedek nak copy.. nak di copynye 50 helai.. lepas tuh nak tanya nak byr cam ne si bos ade client plak kena la tunggu. selesai keja nak la balik.

alih alih turun bawak sudah ade yg menanti aku di wiper kereta..
uwarghhhhhhhhhhhhhhhhhhh tension paler otak aku ....

sudah la jln nak balik pun tak tau ni.. planing nak ikut jln yg kami datang tadik.. sudahnye sesat lagi... arghhh kali ni memang tension sungguh dah la panas terik kat luar tuh.. mata ni dah bepinau nengok jln... memula tension aku ckp ngan odah meh kita pi jalan dulu nak mid valley ke.. alih alih sungguh bejalan .. amik ko sesat sungguh... sedor sedor dah smpai ke kerinchi link ingat nak balik kot nkve terus ke jln duta.. apa lagi lalu la kat blakang menara celcom lalu kat area midvalley tuhh... amik ko nak pi sangat mid valley smpai gak..
sudah nye blur lagi tak tau hala tuju.. keputusan ni amik arah seremban hahhahahah
aku penah lalu 2 kali kat sini.. pes time okeh ngan member yg tahu jln.. 2nd time sesat hahhahah tis time sebab takut sesat lagi aku ngan odah terus amik keputusan masuk je sign board pusat bandaraya.. dah la msa tuh dah tekedepan nak masuk susur jln tuh ade keta polis lalu jeling je kat kami hehehehheh

masuk je jalan tuh ghupenye kuar kat tudm sungai besi.. hahahahh gelak besar kami 2. pah tuh tak gak masuk je jln ke istana negara tuh.. terus je ikut menghala jln parlimen.. sudahnye smpai area jalan duta tadi balik ... punye la jauh kami pusing nak ke jalan duta hahahahahah gila.. smpai kat mana tah odah kta dia tau dah jlan.. kot nak masuk jln ampang maunye jem pasal waktu lunch dh.. sudah je ikut sentul.. naik kat highway baru tuh.. sentul link ke namanye.. odah kata nak ikut jalan genting klang... bila dah masuk area sentul tuh aku cam ingt dah lalu.. yup ari tuh ngan kak retna.. jln punya jalan perasan tmn pelangi ehh ni mcm jln nak pi umah kawan aku la ckp kat odah.. baru ingat kat situ la umah kak retna :D hehhe (betulkan kak?)

lepas tuh jalan la based own direction si odah.. aku siap kalahkan ferrari oooooo
sia sia je drive ferrari kat jln jem n banyak traffic light heheheh tak power arr..

sedar sedar dah smpai kat area lrt wangsa maju.. baru aku celik jalan :D hehehhe baru la bleh laju.. sedap tekan minyak sib baik tak begesel ngan keta yg tetiba plak nak benti kat stesen tuh hampeh betul ... dah la signal tak kasik.. akhirnye smpai gak kat opis..
biasa la dah smpai opis tengah hari ni parking payah la nak ade yg kosong... ade pun nun depan construction area nun.. blasah je lah..

lebih kurang kul 3 lepas mkn mkn rehat rehat.. anta odah pi melawati plak ade appoitment ngan client.. memula ngat nak tunggu.. alih alih ade client tuh ade client la plak.. so od cam lambat skit.. aku pun balik dulu la ke opis. sebelum tuh smpat pusing2 tenampak signboard opis client yg aku tengah buat. senang la dah tau opisnye. memula ngat nak pi gak tp tak bawak file n segala mak nenek yg nak ditanya. biar dulu lah..

kesudahanye aku kat opis baper jam je hari tuh.. hahha sebab dengan jayanye telah menyesaatkan diri..
bayangkan dari abih satu lembah kelang kami ronda...utara selatan barat.. sume pegi hahahhah gilos..

k la banyak lak membebel hhahha suke hati aku la kan blog aku muahhahahaha

No comments: