Tuesday, June 12, 2007

seperti yang di jangka..

Minggu lepas aku balik kampung kawan aku dari kecik si ita kawin. 3 hari sblm majlis aku dah dpt mesej. " tak balik nanti kena buang daerah" hehhehe memang aku tau dah majlis 9hb ni memang WAJIB hadir. Thanks kak retna for invitation tak bleh nak pegi.

Jumaat mlm sebelum majlis mula..
" ti cepat kita amik gamba. nanti lepas ni tak smpaat dah"
" hah okeh"
besedia nak posing.
" alah ti ko ni rendah sangat la. kejap aku bukak kasut"
" wei tak payahlah. terasa kependekan aku nih "

Uwarghhhh terasa kerendangan diriku ini..
aku ngat dulu zmn sekolah along aku ade penah ckp..
"kawan2 ko sume tinggi ko je bantut"
memang hampeh tul along aku.

smbg citer
mlm tuh aku dok sebelah mak pengantin pempuan masa dia tgh bersanding.
" ti ekau bilo laie"
" huhuhuhu lambek laie cik"
"uish apo plak lambek.. ekau jangan sampai ita ado anak duo ekau tak kawin laie "
"hahahahahhaha"
"uishh budak ni golak pulak. dah ado calon ko bolun"
" hehehehehhe"
" eh orang tanyo dio golak laie.. takdo calon acik carik kan"
"hehehehee"

aku terus senyap.. acik tuh pun terus senyap :D

keesokan harinye.. kena lagi soalan lazim..

cik tipah "tie.. ekau bilo laie ni.. cecopek skit.. sementaro acik sihat nak tulung kenduri nih"
aku " haaaaaah"
shikin "along.. along" (dlm nada perlahan)
aku " den kono kasi lopeh along dulu mano buleh langkah bondul"
cik tipah " apo pulak along ekau tuh lelaki mano ado langkah bondul"
aku " bondul gak tuh heheheheh"
cik lah a.k.a mak syikin " jawapan paling selamat tuh"
aku " misti arr cik.."

reramai golakkan aku heheheheh
fuh sib baik mak den kek situ dah komen apo apo. diam yo. lagi pun memang mak ayah den lom tanyo den laie.. ari tuh just tanyo along den dulu hehehehe..

memang den dah jangko lopeh ita ni memang den kono mano tak ehh budak2 bayo den kek kg ni dah kawin sumo ehh.. yg datang kenduri ita ni sumo kelek anak.

kali ni kenduri besh dpt jmpa kawan sekolah rendah n kawan masa sek kat lui barat..
mcm angah, imah, nan, uji, ani, apau, mas, syikin, uya, sapo laie ekk.. tak hengat dah..

takat ni je den ngarut.

kali ni takde gambo sebab tak smpat nak upload ke pc. biasa la guna hp adek aku. tak jmpa card reader so tak pat transfer.

6 comments:

nanie said...

rilek yatt...
jwb soklan tu biar mantap-mantap kn...
hehehe...

meera said...

muahahaha
pocah palo nak jawab soklan tu kan...
reraso cam ado jo yg nak kono plangkung.... :P

YatT'S said...

nanie : tak terkata aku dengar soklan tuh weii... hehehhehe

kak meera : memang2 tp gue maintain set kat pale otak den mudo belio laie muahahhahaha

HE said...

HE juga selalu kena soklan yangs ama masa bujang dulu... mmg jawapannya....'hehehe' aje..

YatT'S said...

HE: tuh la jawapan terbaik :D muahahaha

Reez said...

Yatt...

Bantut takpe, yang penting.. COMEL !!!!

Mane2 gie kenduri kawen, tu jelah orang tanye.. Macam takde soklan lain lagi dah...

:)