Friday, July 10, 2009

lesen cik?

ni nak story kisah pagi tadi.
on the way ke office client di sungai buloh adalah roadblock by JPJ.
aku kononnye stanby la lesen awal awal sebab dok nampak majoriti keta kat depan kena tahan n tunjuk lesen.

Bila smpai turn aku di suruhnye ke tepi..
datang sorang penguatkuasa jpj ni mintak lesen.
ngan konfidennye terus bagi lesen tuh kat dia. si jpj ni amik nengok mcm pelik.
airmuka dia nmpak lain macam.. aku sekali lagi ngan konfidennye..
menyoal balik jpj tuh " ade ape ape masalah ke?". Si JPJ menjawab" err.. lesen ni bulan 5..."
aku " alamak lupa... nak yg renew punya kan... jap..." "hah yg renew punya la ok. 2011"
"road tax ok? si jpj dok tanya geng sorang lagi. 28hb jawab sorang lagi.. " cik roadtax bulan ni ye" " ye .. ye .. sy tau bulan ni kena renew" jawab aku.

sengal kan aku.. giler konfiden stanby lesen kat tangan bila mintak terus bagi.. tp lesen "dah mampus" yg aku bagi hahhaha.
sib baik kena penguatkuasa yg nmpak cam baru masuk keje je hehhehe.. kalu orang yg dah keje lama misti aku dah kena jerkah hehehehe..
siap remind aku kena renew roadtax heheheehehehe..


tu kisah nak pegi... masa balik plak kena bebel ngan client aku..
uncle: ni apa.. apa.. apa.. dtg hari ni plak... selalu jumaat
me: jumaat sy ade kelas uncle
uncle: kelas apa... mau jadi profesor ka..
me: ala baru nak buat degree uncle
uncle: mau buat ape.. kertas kasi simpan umah saje...
me: mau naik gaji la uncle (sengal tak heheeheehe)
uncle: tak da duit? mau duit? sy kasik pinjam RM 50 ( smbil kunun2 nak seluk poket lepas tuh terus tukar topik)
uncle: ini apa ini.. invoice accounting fees..
me: bil la uncle tuk first 2 months..
uncle: mahalnye buleh kurang ke?
me: alah uncle baru *** je mana mahal...

Note to boss: (macam boss baca je hahahahha)
Amacam? gi mana mau naikkan fee itu pun dia mintak kurang.. i tak sanggup nak request tuk naikkan fees. tak mau dengar nyanyian merdu itu uncle hehehehehe


Oh ya takziah buat salah sorang my boss yg kehilangan ayahandanya petang tadi. Moga arwah di cucuri rahmat ALLAH SWT.

jumpa lagi di lain siaran