Sunday, November 27, 2011

2PM Hottest story : D-DAY!

25.11.2011
The day i've been waiting for. My 1st ever KPOP concert. 2PM HANDS UP ASIA TOUR MALAYSIA.

Sebelah siang tuh kami pegi KTO office dulu sebab nak register as SKC member. Then skali gus amik pamplet Korean tour tuk jadi reference nanti.


Sempat juga try pakai Hanbok kat sini. Tak payah tunggu smpai Korea dulu. Di KTO office ni mcm2 kelas ada. Kelas bahasa korea, KPOP dance, Korean food cooking class pun ada. Yang tak beshnya sume kelas tuh on weekdays.

Then on the night. Masa yang di tunggu menjelang tiba. Masa gi kat tmpat parking kereta di pintu blakang stadium nampak ada beberapa Hottest tunggu. Sembang2 jap baru tau nanti 2PM akan masuk ikut situ. So decide untuk tunggu. Tunggu punya tunggu alih2 family Nichkhun smpai dulu. Sume Hottest dah excited lagi2 la aku pasal sebelum ni dah tau jadual flight derang masa cek 2pm nye flight. Family Nickhun ni sangat best! Sempat la shakehands & amik gambar dengan derang. Tak dpt jmpa Nickhun jmpa famili dia pun jadi la. Sebelum ni nengok dalam program WGM & Running man je ni live depan mata. Sempat gak bg tau Khun mom's yg aku nengok dia dlm program tuh. Ni pic kat bawah ni dengan adik Khun Cheerleen.. Cantik sungguh.


Lebih kurang jam 7 lebih baru van yg bwk 2PM smpai dpt nengok dari jauh la derang turun van terus masuk stadium. lepas tuh belari2 la sume terus ke entrance stadium plak

8.15pm opening act dari artist local Chinese nama tak ingat plak. Stadium penuh dengan Hottest!

8.30 Concert bermula. Tak mau citer panjang layan gambar okeh.

Fans service from the boys to rockpit hottest.

Jun.K Alive! Whole stadium shouting AliVe! Alive!
Jun.K Deabak!

Taec fan service! Jeles ngan girls yg dpt bunga.


2PM yang sinonim dengan acrobatic dance.


Angel turn Demon?
What ever it is Khunnie noona saranghae!


Semua gambar dari kamera aku. Seat kita orang memang jauh di belakang tp dpt nengok centre stage. Da boys sngat active lari sana lari sini. Hottest yang duduk dekat free seat besh gila pasal derang lari tepi stage tuh. Fan service sangat tip top lagi2 Taec siap lari pegi kat fans.
Masa closing speach 2PM promise will come back next year. Junho-ssi sangat comel bila ckp " Saya akan balek lagi!" We will waiting for u boys. Sangat worth it. show memang best gila.
Next year definately if takda anything i want to go.

Me ada juga amik a few video tapi tak banyak coz nak concentrate on concert. Jufa dah upload a few kat youtube channel dia.
Ini me share link my fav song & performance Don't Stop Can't Stop. Chincha Deabak!
http://www.youtube.com/watch?v=xGVKYZqcs9k
Enjoy HOTTEST!

11 comments:

m!ra_mahara said...

this is not cool, this is awesome!!...
jealousx3... >__<
luck jgk la dpt tgk centre stage wlaupn kt belakang2...

YatT'S said...

yup puas hati sebab bila dance group sangat cantek. fav time derang dance i am your man.

Izzie said...
This comment has been removed by the author.
m!ra_mahara said...

acrobatic tu yg mahal, mmbezakan dgn group2 lain.. sometimes suspen jgk tgk, trsilap sikit bolh injured tu, but once tgk diorang dance, adrenalin rush, rasa terapung... i'm flying without wings!!

haha... sungguh excited mcm sndiri plak yg dance tp nk bt mcm mna kn kalau dh minat tu mcm ada 1 feel je cannot tell, just let ur self enjoy 2gether.. \(^__^)/

YatT'S said...

yup kita memang teruja sama kan. tp during concert hari tuh 1 part sepatutnya junho jump or doing something but then he decided not to do it. maybe because of safety.

Me sekarang bila dengar lagu 2pm kat radio pun teruja je padahal boleh je pasang lagu tuh bila2 masa.

m!ra_mahara said...

elok jgk cm tu sometimes diorang dh letih running and jumping whole stage to give us perfect performance then nk bt routine as per planned, trsilap sikit ada plak yg trgolek kang. bukn diorang je susah, kita pun susah jgk, susah hati...ehehehe

stakat 1,2 benda x follow plan, to me still ok cause obviously safety come 1st. kalau ikut kn diorang pn mesti nk follow as per planned, right?

tu la dia 1 feel yg x boleh nk diceritakan.. seolah2 mcm lagu diorang tu switch and kita ni robot... switch on je, robot terus bergerak...

YaTt's said...

yup. safety 1st. i guess my withdrawal simptom tak abis lagi la still browsing for 2pm vid.
tak sabar nak tunggu derang release dvd concert huhuhu

m!ra_mahara said...

takpe.. benda yg make u happy, why not go on aje la... me totaly understand.. janji simptom tu tak bertukar menjadi negatif.. kalau dah smpai 24/7 ngadap tu je payah jugak...

sabar2... relaks2... ehehehe

Izzie said...

lawa betol tu kakak nickhun eh..
memang dia neh adik beradik stok2 cun hensem per...

YatT'S said...

itu adik dia paling kecik. fan no 1 dia. genetik dia yg cantek2 ensem2 je. Sporting abis family dia tau.

Izzie said...

oh adik dia kah..
lawa tu..eh kat lab i ade sorang budak cina ni rupa macam nickhun..serunuk i usha dia..bwahahahaha