Saturday, December 17, 2011

MOA Concert Live in Malaysia 2011

Baru berkesempatan nak cerita tentang konsert yang aku pergi 3 Disember yang lepas.
Siapa yang performed?
Pasti la artis yang top kalau tidak i tak mau pegi hehehehe.
Barisan artis yang perform jeng ..jeng..jeng..

SUPER JUNIOR
(the main reason why i go even though the next day i have a test)
F(X)
MISS A
B1A4


Pre concert story: Actually got the chance to attend F(x) fan meeting from Brian. But due to my stupidness i blew it by coming late. Then when i arrived at the venue i realised that the fan meeting also including SUPER JUNIOR arghhhhhhhhhhhh stupid! stupid! me! curse my self! Positive side of it, it's fair enough to my friend Jufa & Adra. Yeah we plan together for the concert and yet i want to go for the fan meeting alone.

So alang-alang dah sampai di sana stay there to stalk them. At least dapat la nengok derang dekat skit bila derang turun dari lift ke fan meet room. Dpt la jeling2 Eunhyuk, Donghae & Leetuk maklum la i katik tak dpt nak besaing ngan fanatik fan yg dok depan.
Tak puas hati derang angkat board so kami kat blakang tak nmpak la. F(x) pun dpt la jeling2 je.
Di bawah ni gambar Yesung time dia ke toilet. Ryewook pun ada tp tak smpat nak ambil gambar. Nengok derang live perghh halus nye kulit & handsome okay! Ni clear view sebab jarak dekat tp camera tak tertekan kot nak amik gamba depan2 heheehheeh.
Dapat la gambar blakang Yesung je.
Manager derang a.k.a Prince manager pun handsome + sporting!

Gambar di bawah ni gambar yang berjaya di ambil dari tempat duduk aku.
Rasa cam tak berbaloi gak ngan seating plan dia.

Miss A start the show ! Girls you're da best.
Group ni minat beberapa lagu je. Sib baik derang nyanyi lagu fav i.

2nd B1A4. Yang ini rookie band. Me tak brapa kenal sangat.
Enjoy je lagu derang. Fan yang duduk depan kami sangat la minat group ni. Jerit & Sing a long time derang performed. Bukan takat fan chant dah.

f(x) turn! Me jerit -jerit dah Victoria!
Amber sangat ensem okay! Mcm Donghae versi pempuan.
Ni 1st time derang dtg sini tp krystal tak de.
klik sini tuk tengok video yang kami ambik.

Jeng! Jeng! Persembahan yang di nanti.
SUJU! SUJU! SUJU!

Suju keluar je bleh kata ramai gak yang kat seating kami bangun lari kedepan for better view.
Fan chant tok sah cakap DAEBAK!
Stadium was full with saphire blue light.
ELF really Jjang! Proud to be part of it.
Link for the fancam we take:
Sorry Sorry
Mr. simple

Our seat jauh sangat dari stage. sib baik My Hyuk Jae pakai suit puteh so menonjol skit tambahan dengan kaler rambut dia tuh.

Leetuk last greeting! Perasan cam dia nengok kat aku je hehehe.
Too bad too far this is the best i kan capture. habis zoom dah ni.


All of them bow to the fan.

Siwon greets fan after concert. Mencik tul ngan tangan ni tak bleh klik time Siwon tgh mengadap bila dia dah pusing baru dpt tekan. tensi je.

C-nu (B1A4) yang sporting.
Now they went home!
Ada sorang girl ni very lucky. Dalam ramai2 fan kat situ bawak sepanduk SUJU dia sorang yg bawak MissA nye . Then MissA staff panggil dia bg tag concert kot yg missA member sign.

last but not least pic of me & adra
Jufa with mr simple album. Jeles okeh. I want 1 too.

Last sekali nak komen pasal concert:
1. Seating plan tak seperti yg digambarkan. Our seat too far from stage. why not put us also in the field so we can get better view and more worth it with price we paid.
2. Orang Jual Air yg tak patut ada! Organizer please don't let any of them enter the concert. Menggangu konsentrasi orang nak nengok je. kejap2 melintas air air. Heyy orang nak nengok konset la bukan nk nengok muka korang.
3. Discount on last minute ticket purchase. Oh please u should offer discount for early buyers to attract buyers not last minutes. so unfair okay! Nampak sangat tix tak laku.
4. Venue. Please choose properly. Stadium tuh sangat tidak sesuai menurut pandangan ku.

Now looking forward for SS4 in Malaysia. Hope sangat ada b4 Leader Leetuk went for army.
Simpan duit dari skarang.

p/s: Tak smpat nak jmpa cik izzah. Tak pe next time kita jmpa okay.

5 comments:

Izzie said...

i jelly okeh u dpt tgk donghae kat hotel tu...
dpt tengok yesung dekat2 pulak tu..
jelly jelly jelly..
seating plan dia macam haram kan..
hampeh..
takpe,nnt next time kt jumpa..ss4 Malaysia nnt kt jumpa yer..target VIP seat! mari kumpul duit dari sekarang..hehehe

YatT'S said...

yup rumours bnyk dah sal ss4.hope really happend. saving saving saving.. matila mana nak cekau duit nih. huhuhuh

m!ra_mahara said...

ehem...ehem..
saya jealous ok..
sekian, time kasih >__<

Izzie said...

nak pegi yg ss4 sgpore cam jauh je..kt doa je la ss4 malaysia menjadi realiti..ngeheee~~~

YatT'S said...

mira; jangan jeles2 next time jom join sama hehehehe

izzie; harap sangatla jadi buat kat malaysia..