Wednesday, September 26, 2012

Jung Il Woo Fan Meeting

23 September 2012 will me my sweet memories as fan girl. I got to meet Jung il Woo! yeayyyyy
I'm one of the lucky winners for autograph signing event held at Berjaya Time Square. Hati dah bunga-bunga sejak Holika Holika umum nama pemenang lagi. Tapi agak kurang seronok juga sebab me sorang je yang dpt gi Zon A. Kawan2 lain kat zon B.

Jam 11 lebih baru gerak dari One World with my Boice girlfriends.. later cerita bab nih. Around 12.pm smpai terus register and collect my pass n goodies bag. BTS full with girl in purple (holika holika theme colour). Waktu ni kat Zon B area dh ramai fans beratur.  Then off to lunch at Sopoong (Korean Restaurant) then solat. around 2pm Jufa sms bg tau derang dah masuk apa lagi jalan laju2 la gi ke LG.

Ngam2 je lepas masuk ke zon A tuh terus event bermula ngan performance Gangnam Style. Emcee naik ke pentas fans apa lagi jerit la semua. Emcee ajak fan nyanyi birthday song tuk il woo sempena besday dia early September ari tuh. So we practice singing 3 version birthday song Korean, English and Malay.
pic yg mampu di ambil maklum le masuk lambat so dok blakang je depan stage dh full.

Finally .. then man him self Jung il woo made appearance. Omaigad semua orang sudah jerit2 dan melambai2 termasuklah aku. Fan girl mood on @ lupa diri kejap. Di Zon A tmpat aku bediri memang dekat dengan stage so clear nampak muka il woo yg sangat2 ensem. kulit dia memang licin puteh toksah ckp la kan korean. Senyuman dia... aihhh...Memang ensem sangat makhluk ciptaan Allah sorang nih.

Edited: Sila lihat sini tuk profile Jung Il Woo 

 


 Emcee ajak dia duduk di sofa tapi il Woo refuse sebab takut fans tak nampak dia. Omaii il woo memang bikin hati noona cair. So introduction n sesi soal jawab ngan wartawan smbil berdiri je. Habis sesi soal jawab  media baru stat bergambar. uwarghhhh jeles giler dengan winners yg dpt begambar. Selesai sesi begambar baru tiba autograph session plak..

aku dah dup dap dup dap... 1st time kot gi event cam ni.. aku beratur antara yg terawal ngan kawan baru mahfuzah memula ingat ikut number tp tak.. Sebelum naik stage plan baik punya plan ngan mahfuzah nak amik gamba kat atas stage tuh. so masa turn mahfuzah cuba amik gambo tp guy yg standing (manager mungkin) sebelah il woo say no camera.
pic yg sempat di snap watu atas stage seblm kena sound ngan  manager dia.
Then my turn. omaigad gigil dah nih.. finally il woo betul2 depan mata.. cair hati noona.. smbil dia tulis nama kat poster tuh sempat la ckp kat dia... " hi il woo.. welcome to malaysia" dia angkat muka bls ngan senyuman yg aishhhh cair cair.. then dia smbung tulis lagi "be happy" dlm hati dok kira2 nak ckp ke tak nak ckp ke tak akhirnya terkeluar jugak dari mulut nihh " saranghanda.." dengan nada yg cuakk.. time ni senyum dia lebih manis lagi dari yg memula tadi hehehhee then dia hulur tangan so me sambut. ok this part very bad ye yati jgn contohi sy ye kawan2.btw tangan dia lembuttttttttt giler.. kalah tgn aii. sampai disitu je la  moment i dengan il woo. nyesal tak tulis nama penuh boleh la lama2 skit atas stage tuh.

picture from holika holika fb
Ni la picture yg ada merakam moment i betentang mata dengan il woo. walaupun tak nmpak muka tp puas hati.. see ilwoo yg gumbira jmpa i.. jgn marah ye fan ilwoo...

Turun stage je gigil badan huhuhu seyes neves abis.. dok dengan mahfuzah dok balik jerit sesama sendiri ensemnye dia... tunggu smpai abis sessi autograph mcm2 gaya ada yg hi 5 ada yg hi 10. mana yg ada geng tuh smpat suh amik pic n ask il woo to pose sekali.

serius tulis nama atas poster..
Selesai autograph means event dh nak kepenghujung.. emcee mcm terlupa suprise birthday song tuh.. ada fan ingatkan. Fan pun stat nnyanyii memula Korean, then English.. masa ni il woo ingat mcm nk abis then sambung lagi in bahasa plak.. masa ni bila nengok muka il woo memang terharu abis..

here link for fan cam taken by me Jung Il Woo Fan Meeting 230912 Birthday song



ni waktu media nye photographer naik atas stage tuk amik gambor il woo dngan fans. then il woo request tuk turun ke bawah amik lebih dekat lagi dengan fan. ohmaigad this time orang2 kt depan aku suma dh screammmm bgai nak gila.. Lepas tuh abis la event fan meet nih on the way nak turun stage  derang pasang lagu Gangnam tuh smpat gak si il woo ni dance Gangnam style. Then next dia pegi holika2 store aku ngan geng dah tak larat so tak follow. tambahan plak ada misi lain. 

pic from holika holika fb page
"Saya Cinta Padamu" kata Jung il Woo..
"Saranghanda il woo-ssii " hehehe

Ini la goodies yg dpt. yang penting autograph poster.. actually pre signed poster tp il woo tulis nama fan time kt stage tuh..  So noona sangat berpuas hati dengan fan service il woo memang tip top.. 
next time il woo please bring ur good friend Lee Min Ho come here okay.. Hope u come again next year..
Seminggu ni i masih demam il woo ye so harap maklum. hehehehe.

6 comments:

Masy said...

siapakah dia?

Yatt said...

pelakon drama. nengok cerita my fair lady ? 49days? or flower boy ramyun?

Izzie said...

OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!

dapat jumpa dekat2!!
dugeun dugeun i bc okeh..JELLY!!!
il woo oppa, nado saranghanda..

i duk renyih2 senyum2 kambeng ni..kekekeke

Yatt said...

yup dekat2 mata betentang mata..
u imagine i tiap kali nengok gmbo ilwoo sengih je hahahahah lagi2 plak letak pic ilwoo ngan i jadi wallpaper laptop memang la angau tak sudah hehehehe

ni baru ilwoo yg minat besa2 u imagine i betentang mata ngan bias no 1 @ hyuk jae. bleh pengsan kot hahahah

Anonymous said...

aku dapat rasakan excited ko tu yatt...muhahahahhahahaha tang tangan lembut tu tak leh blah..sib baik ko tak pitam masa mula2 ko amik exam tu hahahahaah- sepupu ko -

Yatt said...

hahaha puas hati aku weii bebaloi kot shopping kat holika2 nih. Bila ingat balik kelakar plak siap bg link gambo dia ni kat ko time citer aku nk masuk lucky drawn nih. Rogi weii kalau pitam kat situ..