Friday, July 15, 2005

gaduh

semalam hari paling suspense... lebih kurang kul 8 lebih lepas ani ngan kak zuli kuar pi beli makanan aku gi sidai kain.. waktu tu dah mula hujan.. beselang seli ngan kilat..
tiba ade satu keta lalu... laju je.. huh KERETA POLIS!!!


tiba tiba ade 2 auntie INDIA ni pegi kat keta polis tuh pi umah INDIA kat depan umah kita org.. pah tu tunjuk kat umah INDIA gak selang sebuah dari umah kita org.. ghupa dia carik LELAKI INDIA yg baru pindah kat umah family cina tuh..

aku yg tengah sidai kain tu memang suspen giler.. memula sorang lelaki india yg kurus tu kuar.. aku tak paham dia cakap bahasa diorang.. aku konpem polis tu pun tak pahamnye.. pah tu dengar auntie tu kata "org yg bawak tu ade kat dalam.. dia tak mau keluar .. dia tidor" memang waktu tu sedap tuk tido pun maklum la ujan.. aku rasa dia org perasan je aku kat beranda umah tuh.. budak lelaki kat umah depan tu pun tinjau gak... mana tak suspenn tgh ujan ade keta polis pah tu INDIA dok betekak... aku rasa diorang gaduh pasal family sebab dok dengar auntie tuh sebut word keluarga..

siap sidai kain aku terus masuk citer kat CT... risau gak ye la sebab umah kita org ngan umah LELAKI INDIA tuh jarak sebuah rumah je dah tu umah tengah tu plak kosong takda org tinggal... seram gile.. dah le India tu slalu melepak ngan india umah depan tu kat jalan depan umah kita org tu n perati je kat kami sumer...

Dasyat gak depa gaduh sampai dengar kat lam umah.. lebih kurang kul 9 lebih kak su & ani kuar nak pi KLIA jemput Sabri.. polis dah tak de tapi dia org stil betekak lagi... lepas tu dapat mesej dari kak su suh kunci gate.. katanye cam bahaya jer.. tp tak sorang pun brani nak kuar kunci gate..

kul 12 lebih masa dah nak tido dengar lagi bunyi org gaduh.. kita org tinjau kat tingkap nampak ade polis ade lagi.. macam tengah amik keterangan dari india umah depan tuh.. dengar gak aunti tu sebut pasal "adik" misti pasal keluarga nih... tengah mengintai tuh nampak keta sabri hah depa dah balik lega rasanye... pah tu kak su balik dengar citer kak su plak.. ghupe kak su sms tadi sebab ade kete blog jalan depa nak kuar pah tu ade sorang lelaki india dok nengok kat depa cam nak telan.. heuheu seram den....

lepas tu kita org dok bincang nape depa gaduh.. tu membuatkan kita org lebih takut ngan lelaki india tuh... memacam kita pikir india tu keje ape ekk gengster ke.. sebab dia org ade je kat umah setiap masa... seramnnye..
semoga tak de ape ape belaku lepas ni..

3 comments:

zuee said...

menakutkan je citer ko...lps ni berjaga22 dgn depa...jgn gaduh22 tau dgn depa no...hohohhoo...

yatt's said...

zuee tu ler... seram di buatnyer weiii ko bila nak update blog... weii tadi nampak kawan ko tuh.... panjang umur ko ... baru je sebut zue dah muncul heuhueh

Anonymous said...

This is very interesting site... »