Monday, September 05, 2005

KALUT GILER....

atas permintaan sang wira aku apdet huhu.. sebut tak wira ni aku ingat citer katun kat tibi satu. suke nanyi lagu tema dia " sang wira dari planet jinggaaaaa........." kalau tibe time lagu misti nyanyii..heuehu ape aku melalut nih...

kat sini gak aku nyatakan gambo hp yg aku letak kat entry sebelum nih adalah BUKAN HENSET AKU tu aku baru berangan je nak beli tp tak cukup duit hueheueh

ari ni aku kalut giler.. tadi bukak website uitm.. check balik ape nak kena hanto baru teperasan alamak ade lagi 3 menda tak siap. aku tak tau la nape kali ni aku tak alert ngan syarat2 nye pah tu dokumen bekaitan.. buleh aku termiss part kena anto skali ic mak ngan ayah pemohon. dah le baru balik dari kg semalam so sekarang tepaksa la menyusahkan ayah aku mintak faks kan ic mereka.. teruk tul.. lagi satu surat pengesahan majikan. jenuh gak dah le bos aku nak pi outstation sape la nak sign.. dah le mendrafkan gue jugak.. heuheu tu la buat las minit lagik padan muke.. sempat ke aku ni due datenye 9 hb september nih.. ari jemaat..

untuk makluman sume aku try mintak futher degree huhuhu ni aplication aku kali ke 3 kat UITM ni. tak tau le kali ade rezeki ke tidak.. dulu owang suh terus buat degree tak mau buduh sumbong sekrang baru terhegeh hegeh.. huhu tu la befikir dulu lain kali yati oii...

opss luper.. SITI NORAISHAH dan segala kaum keluarganye .. ct kita kena attached skali ic mak ayah ngan surat pengesahan dari majikan... aku pun baru je perasan..

ujung minggu ari tu aku balik kg.. takde ape yg menarik cam besa.. memula ngan along aku balik juga baru je berangan nak mengepau dia last last tak jadik balik.. cume adik je dah balik sebab cuti katanya.. so pepagi buta ari sabtu tu terus balik ngan ct menghala ke kl tp dia balik cheras la.. (lama dah tak pi umah pak lang ngan mak lang)
kali ni aku balik singgah seremban dulu.. dah malas nak jalan ke pudu sesowang agak seram selepas kes kena selok ari tuh.. sib baik tgh hari tu tak ramai owang kat seremban.. masa bas nak begerak tu drebar bas telah menjahanamkan pintu bonet (bonet gak ke huh belasah jer) bas yg parking sebelah nye abih rosak.. muka drebar bas express tu bengang je..
sampai bahau nengok bas ke umah takde lagi.. sambil dok carik tempat nak melepak tu nampak SALINA kawan masa sekelas masa tingkatan 3 dolu.. memang dah lama giler tak jumpa kat 7 thn.. heuehu
petang tu sampai kat umah mak dok tgh jahit baju si aina sepupu aku.. adik takde pi kenduri mak pun baru balik dari kenduri.. ayah cam besa kojo.. mak bg tau MAK ANJANG aku nak datang dia.. tak lama lepas tu depa pun sampai.. masa tu baru aku perasan apesal mak aku simpan frame gambor kat tempat tinggi.. ghupenye sepupu aku si ALIP tu suke buat main.. abih sume dia nak buat projek..
kali ni PAK ANJANG aku datang n pasangkan kipas siling kat umah aku.. memang biasa owang mai umah aku komplen panas.. waktu siang memang panas giler tp kalau malam perghhh sejuk giler.. masa pak jang aku dok sibuk buat keje si alip tu pun nyibuk gak .. sibuk memanjat tangga buat projek kata dia.. dah tu sibuk dok main gergaji ngeri aku nengok.. siap mintak gergaji kecik tuh dari abah dia.. sabo je la aku budak kecik tuh....
pagi ahad tu skali lagi dia wat aku geli hati kami dok nengok video masa family gathering bleh mak aku bulan 6 dulu.. dia nampak la ade adik sepupu aku mintak ayah dia dukung.. si alip ni pun terus pegi kat abah .. "abah nak dukungggggg" dah le abah dia tengah baring.. abah dia pun dukungla dia.. sayu gak time tuh...

yg aku tak tahan asal sebut je nama MAWI misti dia sambung "world" sebut felix dia sambung " cucah cucah ..." (susah susah aje) tp aje dia tak bunyi.. kalau si kefli lak dia sebut "pap" owang prapp dia pap.. sabo je lah..
si alip ni memang nakal abih.. kat umah aku tu abih dia round.. selamba je memalam pun nak main kat luar.. patutnye mak jang aku nak balik lambat terus balik awal sebab tak tahan anak dia dok pusing sana pusing sini.. so dia balik awal ke seremban aku pun tumpang arr heueheuh
lam keta si kecik tuh dok balik tanya.. "mak akak nak pegi mana" mak dia jawab "nak balik umah dia lah" dia pun jwb balik nak ikut.. pah tanya lagi mak kita nak pegi mana maknye pun jawab balik umah lah.. dia jawab lagik nak ikut.. selagi tak jawab selagi tu merengek nak ikut.. aku dok tahan gelak je.. dah tentu la dia lam keta tu jugak ishh.. cam tu lah budak budak kan..
yg paling aku tak tahan dok tanya banyak kali 'akak nak pegi mana' mak dia jawab la lagi.. tak sampai 5 minit si alip tanya lagi "akak nak pegi mana" "pah tu nak ikut.."aku rasa ade la kat seploh kali dia tanya .. bila dia tido baru senyap.. huhu aku pun amik kesempatan tido gak.. tejaga bila pak jang aku benti nak beli buah mata kucing kat pilah.. sampai semban depa drop aku kat terminal one. tu semalam sampai awal.. elok gak balik awal tak de la berebut rebut lam bas ngan makluk import tu sume.. sepeti biasa ade bekalan dari kg aku bawak kali ni buat belimbing ngan jambu batu tak ketinggalan rendang maman ngan puyuh..dan tempoyak (sib baik tak bau kuat lam bas) huhuhu CTTTTTTTT ko rugi arr... mak aku saja masak lauk maman tu sebab aku citer ko paling suke makan huhuhu

k lah nak balik... huhuh aku baru kena sekeh pala ngan kak su pasal tak check bebetul dokumen yg nak di hanto...

5 comments:

nonie said...

gud luck!!!

YatT'S said...

thank u nonie

Wirawan Terulung said...

lor...mcm mane bleh terlupe?? lenkali jgn dok telan semut2 itam itam dalam air tu. huhu...

kali ke tiga?? hmm...belom cukup 14 kali. kalo dah cukup kena ler mandi bunga...muahahah

hape2 pun, semoga permohonan kali ini akan di terima. dan cik Yatt kita yang BOLAT ni akan dapat menyambungkan pelajarannya. huhuhu...

uiks....buah tangan untuk wirawan tak der ker?? :p

YatT'S said...

WIRA :

aku tak telan semut itam lam air tp semut itam yg melekat kat buah jambu batu yg sungguh lemak manis.. heuheuehuehue

tu leh lepas 14 kali memang kena mandi bunga huhu

buah tangan??? nengok entry baru hahh ade gambo belimbing tuh hang wira..

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Brand phentermine adipex diet pill Information about tenuate dospan tenuate online no prescription Chrysler gts Ireland botox Pink laptop case 9 9 9 9 Lesbianas en medellin ibm laptop batteries Asociacion colombiana de call centers Used porsche 914 New york life ins co Crazy creek camping chair Day face lift nutritional three Glowing in the dark contact lenses Gas and oil rig jobs Showtime lingerie U s generic tenuate on line order generic tenuate prescription price Buy day bontril same shipping